banner113

Anadolu Birliği Derneği “Ekonomi Değil Siyaset Konuşuyoruz“

Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof Dr Kerem Alkin, “Ekonominin gündem olduğu Türkiye’de bir anda ekonomi konuşmayı bırakıp siyaset konuşmaya başladık” dedi.

Anadolu Birliği Derneği “Ekonomi Değil Siyaset Konuşuyoruz“

“Türkiye’de Siyasi İstikrAnadolu Birliği Derneği ar ve Ekonomik Gelişme” konulu bir panel düzenledi. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Salonu’nda yapılan panele Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof Dr Kerem Alkin konuşmacı olarak katıldı.

Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Ferhan Ademhan, dernek olarak toplumsal barışı her zaman gündemde tutan bir faaliyet yürüttüklerini vurgulayarak, “Toplumsal barışın sağlanabilmesi ve sürekliliği ekonomik sahayı göz ardı ederek hayata geçirilemez. Bu anlamda dernek olarak, siyasetin ekonomiye yansımaları bizim için önemli. Tabii bu alanda konuşmak, öngörülerde bulunmak da ayrı bir önem arz ediyor” dedi.

Ademhan, panelin İzmir’deki iş dünyasına ve sivil toplum örgütlerine önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

Ademhan’ın konuşmasından sonra kürsüye geçen Alkin, Türkiye’nin uzunca bir dönem ekonomik istikrarı konuştuğunu belirterek, “Ancak bir yılı aşkın bir süredir Gezi olayları, 17 Aralık Operasyonu gibi konuları konuşuyoruz. Ekonomik bazlı ufuk kayboldu. Bu ortam hala aşılabilmiş değil” diye konuştu.

KAMU KAYNAĞI

Son dönemde Türkiye’deki ekonomik büyümenin önemli bir kısmının kamudan sağlandığının altını çizen Alkin, “Gerçekten de vergisine sadık bir halkımız var. Bu çok ciddi bir kaynağa karşılık geliyor. Ancak vergisini ödemeyen bir kesim de var. Çünkü, hükümetler 4 yılda bir vergi affı çıkarıyor. Bu da vergisine sadık kesimin tepkisine yol açıyor. Öte yandan çıkarılan bir yasaya ‘vergi affı’ ismini vermemek o yasanın vergi yasası olmadığını göstermez” sözlerine yer verdi.

İTHALATA DİKKAT

Türkiye’de ekonominin halkın çok para harcayarak büyümesinin tehlikelerine işaret eden Alkin, “Türkiye, eğer yeni bir büyüme yolu açacaksa, bunun yolu ithalata dikkat etmek ve net ihracatı büyütmesi gerekir. Dünyada genel anlamda 5 bin mal üzerinden ihracat yürürken, Türkiye dışarıya 500 kalem mal satıyor. Bu rakamla ayakta kalmak mümkün değil. Bu rakamın 2 bin 500 olması gerekiyor” açıklamasını yaptı.

AK PARTİ KONGRESİ

AK Parti’nin 27 Ağustos’ta yapacağı kongrenin ülke ekonomisinin gidişatını büyük ölçüde belirleyeceğini söyleyen Alkin, “Çünkü, kabinenin aktörleri yeniden belirlenecek ve dünya artık her aktörü konuşuyor. Hangi bakanın neyi temsil ettiği biliniyor” dedi.

Panelde konuklar, Alkin’a son siyasal gelişmeler ve ekonomi ile ilgili sorular yöneltti. Panelin ardından konuklar Alkin ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 01:38

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER