banner113

Mardin Atletizm Spor Kulübüne Ödül

TürkiyeAtletizm Federasyonu Mardin Atletizm Spor Kulübünü başarılı çalışmalarından dolayı 2015 yılınınen başarılı kulübü olarak ödüle layık gördü.

Mardin Atletizm Spor Kulübüne Ödül

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 94. yıl Galası Ödül Töreni, Ankara’dayapıldı. Hilton GardenInn’deki törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Spor Genel MüdürüMehmet Baykan, eski devlet bakanı Yücel Seçkiner, federasyon yetkilileri, camianın önde gelen isimleri, antrenörler, kulüp yöneticileri ve sporcular katıldı. Galada, 2015 yılı içinde atletizme emeği geçen, katkı sağlayan ve başarı elde etmiş sporcu, yönetici, antrenör ve basın mensuplarına ödül dağıtıldı.

 

Ödül törenine Mardin ilimizden Kulüp Başkanı Mehmet Münir Cura katıldı. Ödülünü Eski Spor Bakanı Sayın Yücel Seçkiner’den alan Cura Platformda bulunan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Atletizm Federasyon Başkanı FatihÇintımar’ da Cura’yı tebrik ettiler.

Kulüp Başkanı Mehmet Münir Cura aldığı ödülden sonra yaptığı açıklamada Kulübümüz 2008 yılında Mardin Valiliğin desteğiyle kuruldu. Atletizmin gelişmesi için 2008-2015 yılları arasında İlve ilçelerimizde okul yönetici ve Beden Eğitimi Öğretmenleri ile iş birliği yaptık. Kısa sürede yüzlerce sporcuyu Atletizm sporuyla tanıştırdık. Yetenekli sporculara destek verdik. Kros parkurlarının faaliyete geçmesi için girişimlerde bulunduk ve Kros parkuru ilimize kazandırdık. Kulüp olarak 9 yıldır 400 den fazla genç ve çocuklara Atletizm sporu yaptırdık. Okul kros ve puanlı Atletizm takımları kurduk, Bölgesel liglerde ve Türkiye Şampiyonalarında 30’dan fazla madalya aldık. Atletizm ‘in gelişmesi için yaptığımız çalışmalar ve destek verdiğimiz sporcular arasında Milli takıma seçilen, Uluslararası alanda Madalya alan sporcular yetiştirdik.

  Cura daha öncede Sabancı Vakfı’nın İstanbul’dan Mardin’e gelerek 2012 yılında yaptıkları araştırmalar sonucunda Kulübümüzün faaliyetleri nedeniyle Kulübümüzü yılın Fark yaratanı seçerek Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Güler Sabancı tarafından başarı belgesi ve Fark Yaratan çalışmalar olarak kulübümüzü ödüle layık görmüştü. Sabancı Vakfı Cura’yı 5N1K Programı’nda canlı yayınprogramında Mardin’de yapılan çalışmaları anlatmıştı. Mardin Atletizm Spor Kulübü ciddi anlamda bugüne kadar Mardin’in tanıtımını spor alanında üstlendiklerinive bu misyonubaşarılı çalışmalarımızla yerine getirdiklerini ve Kulübümüz Marka kulüp olduğunu kanıtladıklarını dile getirdi.

Spor Bakanlığımız, Spor Genel Müdürlüğümüz,Türkiye Atletizm Federasyonu,yaptığımız başarılı çalışmaları yetiştirdiğimiz sporcularıyıllık faaliyetler dijital veri ve sistem üzerinden takip edilmesi yapılan hizmetlerin görünür olması bizi sevindirdi. Cura Kulübümüze layık görülen bu ödül için teşekkür ederiz dedi.

Atletizm ‘de 7 Takımla Katıldığımız Ligler:

1-Türkiye Atletizm Federasyonu Süper Ligi Büyük Erkekler

2-Türkiye Atletizm Federasyonu 1.Kros Ligi Büyük Erkekler

3-Türkiye Atletizm Federasyonu 1.Kros Ligi Gençler

4-Türkiye Atletizm Federasyonu Güneydoğu Anadolu Bölgesel Lig Küçük Kızlar

5- Türkiye Atletizm Federasyonu Güneydoğu Anadolu Bölgesel Lig Küçük Erkekler

6- Türkiye Atletizm Federasyonu Güneydoğu Anadolu Bölgesel Lig Yıldız Kızlar

7- Türkiye Atletizm Federasyonu Güneydoğu Anadolu Bölgesel Lig Yıldız Erkekler

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2016, 12:50

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER