banner113

Sancar: Türkiye'de Siyaset Yapılmadığı İçin Dağa Çıkılıyor

HDP'nin Mardin Kızıltepe seçim çalışmaları çerçevesinde de HDP Mardin Milletvekilli Adayı Mithat Sancar, Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezini ziyaret etti.

Sancar: Türkiye'de Siyaset Yapılmadığı İçin Dağa Çıkılıyor

HDP'nin seçim çalışmaları çerçevesinde HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezini ziyaret etti. Yapılan ziyarette Sancar'a HDP Kızıltepe İlçe Eş başkanı Lokman Yaşar, Kızıltepe Belediye Eş başkanları İsmail Ası ve Leyla Salman eşlik etti. Sancar ve beraberindekileri Kızıltepe Zahireciler Dernek Başkanı ve Mardin Toplumsal Dayanışma Başkanı Şerif Öter ile dernek üyeleri karşılandı. Burada Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi toplantı salonuna geçen Sancar, dernek üyelerine 7 Haziran seçimlerinin önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Sancar, 7 Haziran seçimlerinin hayati bir önemde olduğunu belirterek parti olarak seçime girmeye karar verdikleri günden itibaren seçimin havasının değiştiğini kaydetti. Parti olarak seçime girmeleri ile fikirlerini Türkiye'nin yanı sıra tüm dünyaya anlatma imkanlarının olduğunu sözlerine ekleyen Sancar, " Çözüm süreci çok önemli bir süreçtir. Hatta bu iki buçuk yıl sadece Türkiye'de ki gençlerin değil hepimizin hayatlarını kurtardı. Eğer bugün seçimleri konuşabiliyorsak, bir alternatiften bahsediyorsak bunu çözüm sürecine borçluyuz. Emin olun ki eğer bugün bu süreç bu kadar ilerlemiş ve yürütülmüşse bunu Öcalan’a borçluyuz. Öcalan olmasaydı bu süreç çoktan bitmişti. Görüyoruz ki Türkiye ve Ortadoğu da bir değişim varsa demokratik siyasetle mümkündür. Eğer silahlar konuşsaydı bugün HDP kitlelerin milyonların karşısına gelemezdi. Ama Öcalan demokratik siyasete inandı. Onu dinleyenlerde HDP’yi kurdular" dedi. Konuşmasında 6-8 Ekim olaylarının da HDP'ye mal edildiğini ifade eden Sancar, bununda AKP hükümetinin bir oyunu olduğunu dile getirdi.

"Türkiye'de siyaset yapamadıkları için dağa çıktılar"

"Türkiye'de siyaset yapılmadığı için dağa çıkılıyor" diyen Sancar, Kenan Evren dönemine ilişkin örneklemeler yaptı.Sancar, kendi partilereinin çalışmalarına bile izin verilmediğinin altını çizerek "Hükümet sözlerini tutmuyor. İzleme heyeti yoktur, Kürt sorunu yoktur, masa yoktur dedi. Bütün bunları sürekli tekrarlarsa herkes artık süreç yoksa anladığımız dille gelin konuşun der. Özellikle  Kürt tarafının siyaseti canlı tutması için bu barajı aşmak lazım. Meclise gidip bu süreci hükümete bırakmamak lazım. Orda çareler üretmek. Siyaseti güçlendirmek gerekir. Biz gerçeği söylüyoruz. Hükümete önümüzü kesmeyin bizi engellemeyin diyoruz. Barışı biz güvence alıyoruz. Elimizden geleni sonuna kadar yapacağız" şeklinde konuştu.

"Kimin tavuğuna kış dedik"

"HDP halktan zorla oy topluyor" söylemlerine ilişkin ise Sancar, " Mardin'in bütün ilçelerinde MHP’nin bile bayrakları sallanıyor. Kimin tavuğuna kış dedik.Bizim seçim bürolarına saldırıyorlar. Batıda 49 seçim büromuza saldırıldı. Hiç bir kişisel çıkarımız yok" ifadelerini kullandı.

Bölgenin tarımına ilişkin elverişli topraklarına da dikkat çeken Sancar, Mardin'den Cizre'ye kadar en verimli toprakların mayınlı topraklara sahip olduğunu söyledi. Sancar, sözlerinin sonunda ise barışın özgürlük ve refah olduğunu kaydederek tek yapılması gerekenin savaşı unutup düşmanlığı bırakmak olduğunu belirtti.

Ziyaret yapılan konuşmanın ardından son buldu.Heyet daha sonra Otogar esnafını ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2015, 16:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER