banner113

HDP’nin Mardin Adayları Yurttaşlarla Bir Araya Gelmeye Devam Ediyor

7 Haziran seçimlerine ilişkin çalışamların devam ettiği Mardin Kızıltepe İlçesinde adaylar esnaflarla bir araya gelmeye devam ederken bir yandan da seçim bürolarının açılışını gerçekleştirdi.

HDP’nin Mardin Adayları Yurttaşlarla Bir Araya Gelmeye Devam Ediyor

7 Haziran seçim çalışmalarının hızla devam ettiği Mardin ve ilçelerinde adaylar yurttaşlarla buluşmaya devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Kızıltepe ilçesinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren HDP Mardin adayları Nurullah Görhan ve Enise Güneyli, daha sonra mahallelerde yurttaşlarla bir araya geldi. Ziyaretlerde HDP Mardin adaylarına DBP Mardin il ve DBP, HDP Kızıltepe ilçe örgütü yöneticileri, Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanları ve çok sayıda kişi eşlik etti. Buralarda yapılan konuşmalarda adaylar AKP’yi Mardin’de sileceklerini aktardı.

 

Adaylar ardından İpek Mahallesi Musa Anter caddesinde HDP seçim bürosunun açılışına katıldı. Açılış konuşmasını yapan HDP Kızıltepe ilçe Eş Başkanı Lokman Yaşar, 7 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekerek herkesin gece gündüz çalışması gerektiğini söyledi.

 

Yaşar’ın ardından konuşan DBP Mardin İl Eş Başkanı Perihan Ağaoğlu ise AKP hükümetinin hiçbir oyununa gelmeyeceklerini ifade ederek Mersi ve Adana’da yapılan saldırılara dikkat çekti. Ağaoğlu, saldırılarla hiç kimsenin kendilerinin halklarla buluşmasına engel olamayacaklarını belirtti.

 

HDP Mardin Milletvekili Adayı Enise Güneyli ise Kürt halkının ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün 7 Haziran’da olacağını belirtti. Kendilerine yönelik yapılan saldırılara da vurgu yapan Güneyli, “Bizim iktidara gittiğimizi gören kesimler saldırılar yapmaktadırlar. Çünkü korkuyorlar.  Bu seçimlerde bizlere verilen her oy tüm halkların demokrasi ve özgürlüğü içindir. Eşit bir yaşam içindir” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı barış anneleri tarafından gerçekleşti.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 00:12

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER