banner113

HDP’li Vekillerden STÖ’lere Ziyaret

HDP’li Mardin Milletvekilleri, seçim çalışmaları kapsamında STK’lere ziyaretlerde bulundu.

HDP’li Vekillerden STÖ’lere Ziyaret

HDP Mardin Milletvekilleri Erol Dora, Gülser Yıldırım, Enise Güneyli ile Milletvekili Adayı Erol Güler ile HDP ve DBP’li yöneticiler, Mardin’de KESK, TMMOB, Demokratik Araplar Derneği, Mardin Arena Gazetesi ile Sılo Şıdo ailesinin ileri geleni Süleyman Amak’ı ziyaret etti. STK ziyaretleri sırasında konuşma yapan HDP Mardin Milletvekili Adayı Erol Güler, sıcak karşılamadan ötürü teşekkür ederek konuşmasına başlayarak, 7 Haziran’da yapılacak olan milletvekili seçimlerinde bir kez daha HDP’nin daha güçlü bir şekilde desteklenmesini istedi. Güler, 7 Haziran milletvekilli seçimlerinde halkların barış ve demokrasiden yana tercihini kullandığını belirterek, “1 Kasım’da da halkımız tekrar tavrını, rengini sandıklarda yansıtacaktır. Bundan eminiz, şüphe duymuyoruz. Hedefimiz tüm Kürdistan’da AKP’yi sandığa gömmek ve sıfırlamaktır. Aldığımız oyun üstünde bir oy bekliyoruz” diye kaydetti.

 

Gülser Yıldırım ise, 1 Kasım seçimlerinde hedeflerinin yüzde 10’luk barajı aşma olmadığını belirterek, “Bizim başarımız aldığımız yüzde 13 oyun üstüdür. Belirlediğimiz hedefimiz bu. HDP tüm ezilen, dışlanan halkların umudu haline geldi. Çözüm sürecini ve müzakereyi güçlendirecek de yine HDP’nin başarısıyla olacaktır. Bizler barıştan yana olmaya devam edeceğiz. Tabi adaletin, hukukun olmadığı yerde de gerçek bir barıştan söz edilemez” dedi.

 

STK temsilcileri de, kam emicilere ve diktatörlere karşı taraf olduklarını belirterek, önceki seçimlerde olduğu gibi 1 Kasım seçiminde de barıştan yana tavır alacaklarını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 08:04

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER