Demirkaya;“Bayramlar millet olma bilincimizi tazeleyen, birlik ve beraberlik duygusunu toplumun her bireyi için hissettiren müstesna zamanlardır“

Demirkaya Kurban Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı

Demirkaya;“Bayramlar millet olma bilincimizi tazeleyen, birlik ve beraberlik duygusunu toplumun her bireyi için hissettiren müstesna zamanlardır“
AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya’nın, Kurban Bayramı münasebetiyle yaptığı kutlama mesajı.

Demirkaya, yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“ Bayramlar millet olma bilincimizi tazeleyen, birlik ve beraberlik duygusunu toplumun her bireyi için hissettiren müstesna zamanlardır.  Milletçe, Kurban Bayramını bir kez daha karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbimden kendisi için kesilecek kurbanların makbul olmasını temenni ediyorum.

Kurban, Allah’a yakınlaşma vesilesi, Allah’ın emir ve yasakları konusunda kayıtsız ve şartsız teslim oluşumuzun bir sembolüdür. Allah’ın rızasına ermek için yapılan bir ibadettir.  Bunu yaparken de malını Allah için telef etmesi değil en yakınlarından başlayarak bütün insanlara yararlı olacak tarzda gerçekleştirmesi istenmiştir. Nitekim Kur’an-ı Kerimde : “Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Fakat O’na sizin takvanız (Allah’a karşı gelmekten sakınmanız) ulaşır.“  Hac suresi 37. ayeti buna işaret eder.

Kurban, bu dünyada misafir olduğumuzun tekrar tekrar hatırlanmasıdır. Mali yönü ve fedakârlık gerektirmesiyle diğer ibadetlerimizden de farklılık gösterir. Hz. İbrahim’in yolunda, Allah adına, Allah’ın bize lütfettiklerinden toplumun diğer bireylerine, yakınımızdaki fakirlere, muhtaçlara ve komşularımıza ‘verebilme’halinin ibadet olarak ifasıdır. Biz de millet olarak sadece yakınlarımız, fakirlerimiz değil,  145 ülkedeki mağdur ve yoksul kardeşlerimize vekâlet yoluyla kurban göndermek suretiyle, onlarla manevi dayanışma içinde olmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Kurban ibadetin yanında bayramı akrabalık ve komşuluk bağlarımızı kuvvetlendirmek; toplumun fertleri olarak diğerlerinin farkında olmak, etrafımızdakilerin sessiz feryatlarına kulak vermek ve bu sayede bağlarımızı kuvvetlendirmek için bir fırsat olarak kabul ederek, bu yönde değerlendirmeliyiz.

Bayram vesilesi ile uzak veya yakın coğrafyamızda yoksullu

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2018, 12:27

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER