banner113

Unat: Kamuda sözleşmeli personel uygulaması kalksın, sözleşmeliler kadroya alınsın.

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT kamu görevlileri için taleplerini ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Unat: Kamuda sözleşmeli personel uygulaması kalksın, sözleşmeliler kadroya alınsın.

Ümit UNAT açıklamasında İstihdam sadece kadrolu olsun İş güvencemize saygı duyulsun, Kamuda sözleşmeli personel uygulaması kalksın, bütün sözleşmeliler kadroya alınsın. Büyümeden pay verilmemesi yanlışlığı son bulsun. Gelir vergisinde mağduriyet giderilsin, maaş kaybı telafi edilsin. Vergide ya matrah artsın ya oran düşsün, vergi yükü adil bölünsün. Gelir vergisi kesintilerinin yüzde 15 ile sabitlenmesi ve bu anlamda mali kayıpların önüne geçilmesi gerekir. Artık ertelenmesin; ek göstergeler yükseltilsin. Ek ödeme oranları eşitlensin, ek ödeme emekli maaşına eklensin.

Memurların Grev ve siyaset yasağı kalksın, 82 model kılık-kıyafet yönetmeliği yeni çağdaş bir şekilde düzenlensin. Grevsiz toplu sözleşme çarpıklığına son verilsin. Kamu görevlileri hak ettikleri kadro derecesini alsın. Alın terimiz ve emeğimiz yok sayılmasın, Gösterge rakamı artırılsın. Yemek, giyecek yardımı tutarı artsın tüm kamu görevlileri yararlansın.

 

UNAT  devamla Emekli olmak kabus olmaktan çıksın, emekli maaşı ve ikramiyesi yükselsin. Yıpranma payında vaatler yerine getirilsin, yıpranma payının kapsamı genişletilsin. Memura evlenme yardımı için bütçeden pay ayrılsın, aileye ilk destek devlet tarafından yapılsın. Doğuma dayalı izin süreleri fiili hizmet süresinden sayılsın. Toplu sözleşme ikramiyesi yetkili sendika üyelerine artırımlı ödensin, yetkili sendikaya dayanışma aidatı ödenmesi hayata geçsin.

 

Toplumun temel direği aileye destek verilsin; Eş ve çocuk yardımı yükseltilsin. Kıdem aylığı yükseltilsin; Bizim talebimiz ile Dini bayramlarda emekliye verilen ikramiye MEMURA da verilsin! Tüm kamu kurumlarında Görevde Yükselme ve Unvan değişikliği sınavları yapılsın, kariyer yolu açılsın. Kalkınmada öncelikli bölgelerde İstihdamı teşvik edilsin. Diye açıklamalarını bitirdi.  
 

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2019, 16:52

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER