banner113

MARSU: Midyat-Estel Caddesi’nde Altyapı Yenileme Çalışmalarında 6000 Metre Hat Döşendi

Midyat-Estel Caddesi’nde daha iyi bir altyapı hizmeti verebilmek için toplamında yaklaşık 6000 metre içme suyu ve kanalizasyon hattı döşedi.

MARSU: Midyat-Estel Caddesi’nde Altyapı Yenileme Çalışmalarında 6000 Metre Hat Döşendi

MARSU Genel Müdürlüğü, yıllardan beri kanalizasyon hattı olmayan ve eski dönemlerden kalma su borularının ıslahı için Midyat- Estel Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmaları başlatmıştı. Yıllardır kanalizasyon şebekesi bulunmayan ve kanalizasyon borusu yerine yağmur suyu boruları döşenen Midyat-Estel Caddesi’ne yeni kanalizasyon borusu döşeme çalışması başlatan MARSU ekipleri, sağlıklı bir altyapı sistemi inşa etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Yurttaşların sağlıklı içme suyu kullanması ve içme su sıkıntısı yaşanmaması için de çalışmalarını sürdüren Ekipler, eskiyen pvc boruları yerine daha sağlam ve kaliteli olan HDPE boruları döşeyerek bu kapsamda sorunları gidermiş olacaklar. Marsu Genel Müdür Yardımcıları Necmettin Kabul ve  Ömer Altun, Atıksu Daire Başkanı Hasan Sertkaya  ve Plan , Proje Daire Başkanı Cahit Ünverdi çalışmaları yerinde incelediler.Gidiş ve gelişi 6 kilometre olan Midyat-Estel Caddesi’ndeki çalışmalar hakkında bilgi veren Plan Proje Daire Başkanı Cahit Ünverdi, sağlıklı bir altyapının olmayışından kaynaklı etrafa yayılan kokulardan yurttaşların rahatsızlık duyduğunu belirterek, hem bunun önüne geçmek hem de ilçeyi daha sağlıklı bir altyapıya kavuşturmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Ünverdi, çalışmaları belediye imkanları ile yürüttüklerini ifade ederek, altyapı yenileme çalışması için harcanan malzeme tutarının ise 1 Milyon TL olduğunu söyledi. Çalışmanın MARSU Midyat Şubesi ekipleri tarafından yürütüldüğünü aktaran Ünverdi, Midyat Belediyesi’nin de Exkavatör tahsis ettiğini belirtti.

Çalışmalar sırasında yurttaşların su sıkıntısı yaşamaması için çalışmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğüne dikkat çeken Ünverdi, “Şu an 6 km Kanalizasyon borusu, 6 km de Su borusu şebekesi döşeme çalışması yapmaktayız. Kanalizasyon şebekesi için 300, 400, 500 ve 600 mm’lik koruger boruları, su şebekesi için ise 280 ve 110 mm'lik HDPE borularını kullanıyoruz. Fakat çalışmalar sırasında daha önce çekilen kısmi su şebekesi ve kablolar yüzünden zaman zaman zorlanıyoruz. Ve bunun içinde çok dikkatli davranmamız gerekiyor.Toplamda yaklaşık 6000 metrelik bir alanda 3000 metre içme suyu ve 3000 metre kanalizasyon hattı döeşedik. Cadde'nin diğer tarafındaki hat döşeme çalışmasını mevsim koşullarının verdiği olumsuz etkenler ve halkımızın rahatsız olmamaları için 2017 yılının başlarında çalışmalara başlayacağız. Şuana kadar yapılan çalışmaların hiçbir noktasında halkımızı su konusunda mağdur etmedik. Hatta çalışmayı yürütürken su abonesi olmayan evlere su hattı çekerek, abonelik işlemlerini de yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2016, 12:41

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER