banner113

Mardin’de Mezopotamya Kültür Festivali coşkusu…

Tarihi 7 bin yıllık Mardin kentinde “Uluslararası Mezopotamya Sirk ve Sokak Sanatları Festivali görsel şöleni ile başladı. Tarihi kentin sokaklarında, mahalle aralarında, tarihi mekânlarında boy gösteren cambaz, jonklör, tahta bacak, palyaço, sokak müzisyenleri davul zurna, klarnet eşliğinde araç trafiğine kapalı çarşı merkezinde başladı.

Mardin’de Mezopotamya Kültür Festivali coşkusu…

 

    GAP İdaresi ve bünyesindeki Gençlik ve Kültür Evi ile Mardin Valiliği’nin ortaklaşa düzenlediği Festivalde, 20 ülkeden 150 gencin kendi ülkelerinde yaşadıkları kültürleri ile Mardin’in kültürüne katkı sunacak ve kültürler arası oluşacak harmanla gençler doyasıya eğlenecek.

   940 yıllık kasım Paşa Medresesi’nde gösterilerini sürdüren yabancı ülke gençlerine zaman zaman Mardinli vatandaşlarda sokak gösterilerinde oyunları, alkışları ve tezahüratları ile katkı sundukları görüldü.

   20 gün boyunca sokakları şenlendirecek olan festival özellikle çocuklar ve gençlerin festivali olacak ve tüm etkinlikler, gösteriler halka açık ve ücretsiz gerçekleşecek.

   Festival organizasyonu, Mardin Gençlik Kültür Derneği bünyesinde çalışan bir grup gönüllü sanatçı genç tarafından organize edilmektedir. Festival süresince 50’nin üzerinde yerel genç festivalde gönüllü olarak çalışacaktır.

   Çevreci, hümanist, gönüllü kimlikleri ve yaptıkları sanatla kendilerini ifade eden gençler Almanya, Avusturya, Fransa, İtalya, İspanya, Yunanistan, Bulgaristan, İsveç, Macaristan, Polonya, Letonya, Romanya, Kore, Çin, İngiltere, Meksika, Azerbeycan, Türkiye, Japonya ve Ermenistan’dan gönüllü olarak festivalde yer almaktadır.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2012, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER