banner113

Mardin’de Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Seferberlik İlan Edildi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülecek olan “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı /Projesi” başlıyor.

Mardin’de Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Seferberlik İlan Edildi

Vali Ömer Faruk Koçak’a,Valilik Makamında,Mardin Yeşilay Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman,  İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muhsin Aydınve Madde Bağımlılığı Eğitmeni Şemsettin Ercan tarafındanproje hakkında kapsamlı bilgi verildi.

 Mardin genelinde gerçekleştirilecek faaliyetlerin;“Proje kapsamında 4 eğitimci tarafından Mardin genelindeki 432 rehberlik öğretmenine Madde Bağımlılığı, Sağlıklı Yaşam, Teknoloji Bağımlılığı, Tütün Bağımlılığı ve Alkol Bağımlılığı alanlarında eğitim verileceği. Her rehberlik öğretmenine konularla ilgili dokümanlar dağıtılacağı. Rehberlik öğretmenleri aldıkları eğitimden sonra kendi okullarında öğrenci ve velilere konu ile ilgili eğitim vereceği. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının başında 5 alandaki bağımlılıkla ilgili dokümanların öğrencilere de dağıtılması” şeklinde olacağı söylendi.

Görüşme esnasında Vali Koçak; “Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programının çok ciddiye alınması gerektiğini, konuyla ilgili hazırlıkların ve çalışmaların kapsamlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini, ayrıca işin Milli Eğitim ayağının dışında tüm toplumu özellikle Sivil Toplum Kuruluşlarını da kapsayacak şekilde çalışmaların yapılması gerektiğini,  Mardin Valisi olarak, bu çalışma için gereken önem ve hassasiyeti göstereceğini, bu çalışmaların takipçisi olacağını” dile getirdi.

Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü ileYeşilay Mardin Şube Başkanı LütfüGünlüoğlu,Bu Proje’nin amacına ulaşması için üzerimize düşen her türlü görevin

sonuna kadar yerine getirileceğini ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 18:36

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER