banner113

Mardin’de Eğitim Sen Turnuvası Başladı

Eş Başkan Irmak’ın Başlama Vuruşuyla Turnuva Başladı

Mardin’de Eğitim Sen Turnuvası  Başladı

 

Eğitim Sen Mardin Şubesi tarafından 13. Geleneksel Aziz Yural Halı Saha Futbol Turnuvası Artuklu Belediye Eş Başkanı Emin Irmak’ın başlama vuruşuyla turnuva maçı başladı. 

 

Eğitim Sen Mardin Şubesi’nin 13. Geleneksel Halı Saha Futbol Turnuvası Artuklu’da başladı. Turnuva Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağının olduğu 30 Aralık günü yaralı bir kadına yardım etmek istediği sırada katledilen SES Cizre Şube Yöneticisi Aziz Yural’a adandı. Turnuva öncesinde konuşma yapan Eğitim Sen Mardin Şube Başkanı Hamdullah Yıldırım, turnuvanın 13 yıl önce barışa katkı sunması amacıyla başlatıldığını ifade ederek, bu geleneği sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Yıldırım, bu yıl yaptıkları turnuvanın savaş sürecine denk geldiğini dile getirerek, “Bu sene etkinliğimizi sokağa çıkma yasaklarından kaynaklı olarak Cizre ve Sur başta olmak üzere Nusaybin, Silvan, Dargeçit, Derik ilçelerindeki bütün eğitimci ve öğrencilerimize ithaf ediyoruz. Bu yılki etkinliğimizi Aziz Yural anısına düzenliyoruz. Turnuvada katkısı olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Umarız bu etkinliğimiz barış ve kardeşliğe hizmet eder” dedi.

 

Turnuva Eş Başkan Irmak’ın vuruşu ile başladı

 

Artuklu Belediye Eş Başkanı Emin Irmak ise, Eğitim Sen’in bu etkinliğini kutladığını söyleyerek, bu turnuvanın barışa ve toplumsal dayanışmaya vesile olmasını dilediğini aktardı. Irmak, turnuvaya katılan tüm takımlara başarı temennisinde bulundu. Turnuvanın açılış maçı Eş Başkan Emin Irmak’ın vuruşu ile başladı. Açılış maçı Eğitim Sen’in emektarları arasında başlayan dostluk maçı ile turnuva devam etti.


Artuklu ilçesinden 16 takımın takıldığı turnuva eleme usulü ile yapılacak.  Toplamda 27 maçın oynanacağı turnuvada, ilk 3 takıma törenle kupa, madalya ve plaket verilecek.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2016, 22:39

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER