Eğitimci-Yazar Metin Aydın’ın İkinci Kitabı “Üryan” Çıktı

Eğitimci-Yazar Metin Aydın, “üryan” isimli şiir kitabıyla okuyucuylan buluştu.

Eğitimci-Yazar Metin Aydın’ın İkinci Kitabı “Üryan” Çıktı

Lethe Yayıncılık tarafından piyasaya sürülen “üryan” isimli Şiir kitabı, yazarın ikinci kitabı olarak kitapseverlerin ve şiir severlerin beğenisine sunuldu. Aydın daha önce 'Biblo Hayat' adlı kitabı kaleme almıştı.


Eğitimci-Yazar  ve Şair Metin Aydın’ın şiir çalışması olan “üryan” isimli eserde bugüne kadar yazarın yazdığı şiirler yayınlandı. İlk eseri “Biblo Hayat” adlı kitabı ile adından söz ettiren Aydın’ın ikinci kitabı “Üryan” şiir severler tarafından yürekten yüreğe akan bir şarkı olarak nitelendirildi.


ilk baskısı yapılan ve içinde 76 şiir bulunan kitap Mardin’deki tüm kitapçılarda satışa sunuldu. “Üryan” adlı şiir kitabı ayrıca lethekitap.com adresi ile internet üzerinden de edinilebilinecek.

Metin Aydın Kimdir:
1971’de, Mardin / Kızıltepe’de doğdu. 1990 yılından bu yana, birçok gazete ve dergide yazı ve şiirleri yayınlandı. “Biraz daha ışık!” sözüyle, edebiyat, sanat ve fikir ağırlıklı yayın yapan, yeniperspektif.com sitesinde kurucu editörlük yaptı. 2010 yılında ilk kitabı “Biblo Hayat” (Deneme) Babil Yayınları tarafından yayımlandı. Evli ve iki çocuk (Robîn ve Sermîyan) babasıdır.

 

Yazar Büşra Akar “Üryan” isimli şiir kitabını köşesinde şu sözlerle tanıtıyor:

“Yetmiş altı sayfalık olan Üryan adeta insan ruhuna işleyen bir Üryan ! Kısa ve öz anlatımıyla gözden çok kalbin derinliklerine işleyen şiir kitabının ilk sayfası şu sözle başlıyor;

" Masalına mezar olmuş bütün çocuklara. "

Yetişkinlerden ve gençlerden çok çocuklara hitap eden Üryan içindeki gizli mânâ ve anlatım tarzıyla da yetişkin, genç, çocuk ve etnik köken ayrımı yapmaksızın birçok dile ve halklara hitap ediyor. Hepimiz çocukça hür ve özgürce yaşayalım diye bas bas bağırıyor.

 

"Kâbustan beter 
Kan sızıyor şarki gecelerden 
Duy sesimi tanrım !
Çocukların bildiğin gibi değil. "

 

Arka kapak sözüyle ne kadar büyürsek büyüyelim insanların hepsini tanrının masum çocuklarına benzetmiştir.

Masum, temiz, berrak, saf, pak, aydın, ışık, duru, barış, özgür, iyilik... kelimelerinin hepsinin bir araya geldiği ve aynı anlamı verdiği bütün bu sözcüklerin hepsine Üryan adını vermekten geri kalmamıştır.

 

Sembolizim den uzak kalan şiir kitabı Üryan ! Ahenk ve musiki den çok düz yazı ve sözlük kurcalatan sözleriyle gerçeği gün yüzüne çıkarmayı şiirsel anlatımla başarılı bir boyuta ulaştırmıştır.”

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2016, 06:06

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
Serhat demirtaş
Serhat demirtaş - 6 yıl Önce

Nasılsınız hocam hayırlı akşamlar iyi tatiler

SIRADAKİ HABER