banner113

Kesk Bileşenleri Mobbinge Hayır Mitingini Düzenlediler

Kesk bileşenleri öncülüğünde Ses Ve Tabibler Odası üyeleri mobbinge hayır mitingini gerçekleştirerek basın açıklamasında bulunuldu

Kesk Bileşenleri Mobbinge Hayır Mitingini Düzenlediler

Mardin ilinde bu gün saat: 18:00 sularında KESK bileşenleri öncülüğünde bir araya gelen Mardin Tabipler Odası,Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri Kesk Temsilciliği binası önünde bir araya geldi. Yapılan yürüyüşte  sağlık bakanlığının politikaları aleyhine “Mobbinge hayır,yönetimde yandaş sendika istemiyoruz,Eşit,nitelikli  ücretsiz sağlık hizmeti için” sloganları atıldı.

SES Mardin Şubesi ve Mardin Tabip Odası üyeleri, Sağlık Bakanlığı'nın ASM ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına yönelik nöbet ve angarya dayatmasına karşı dün başlatılan iş bırakma eylemi kapsamında yürüyüş düzenlendi.

SES Mardin Şubesi ve Mardin Tabip Odası üyeleri, Sağlık Bakanlığı'nın Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına yönelik nöbet ve angarya dayatmasına karşı dün başlatılan iş bırakma eylemi kapsamında yürüyüş düzenleyerek, açıklama yaptı. KESK binası önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, "Zorunlu çalışma hakkı için mobbinge hayır ve bijî berxwedana kedkaran" pankartını açarak, Karayolları Parkı'na kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe HDP Mardin Milletvekili Adayı Mithat Sancar ‘da destek verdi.

Yürüyüş sonrası ilk konuşmayı yapan  Mardin Tabip Odası Başkanı Kamuran Yıldırım ”AKP'nin neo liberal sağlık politikalarını eleştirerek, halkın sağlığının büyük bir önem taşıdığını” belirterek,“Halkın sağlığından yana olan tüm sağlık emekçilerini ya yönetimden uzaklaştırılmış ya da sürgün edilmiştir. Bu emekçilere yoksulluk sendromu yaşatılarak, hizmetten düşürülmeye çalışılmaktadır.”dedi.

SES Mardin Şube Başkanı Ufuk Altıntaş ise; AKP'nin "Sağlıkta dönüşüm programı" adı altında uygulamanın yasal zeminini oluşturulmaya başlandığını belirterek, "Asıl görevleri halka sağlık hizmeti noktasında sağlık emekçilerini desteklemek ve işini kolaylaştırıcı politikalar üretiyor olması gerekirken, sekreterliğin emekçiler üzerinde baskı, psikolojik şiddet, rahatsız etme, kuşatma ile yıldırmaya çalışılmaktadır" dedi.

Ufuk Altıntaş, Mardin'de çalışan sağlık emekçilerine de Mobbinge uygulandığını ifade etti. Yapılan açıklamanın ardından sağlık emekçileri 5 dakika oturma eylemi yaptı ve herhangi bir olay meydana gelmeden sessizce dağıldı.

Mardin Time

Emrullah Karakaş

Derik Temsilciliği

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2015, 11:56

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER