banner113

Eş Başkan Türk’ten Artan Kiralara İlişkin Mardin Halkına Duyarlılık Çağrısı

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Nusaybin, Cizre ve İdil’de uygulanan sokağa çıkma yasakları ve yaşanan çatışmalar sonucu zorunlu olarak evlerini terk eden ve Mardin’e yerleşen ailelere yönelik artan ev kiralarına yönelik duyarlılık çağrısı yaptı.

Eş Başkan Türk’ten Artan Kiralara İlişkin Mardin Halkına Duyarlılık Çağrısı

Mardin’in Nusaybin ilçesi başta olmak üzere İdil ve Cizre ilçelerinde zorunlu olarak evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere ilişkin duyarlılık çağrısında bulunan, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, kendilerinin de yapmış oldukları araştırmalar sonrasında kiralarda ciddi bir artış olduğunu söyledi. Türk,  ev kiralarının şuan iki katına çıktığını ifade ederek Mardin ve ilçelerine yerleşen ailelere ilişkin uygulanan yüksek kira fiyatlarının Mardin halkının misafirperverliğine uymayan bir yaklaşım olduğunu belirtti.

 

"Artıştan kaynaklı kimi aileler beraber yaşamak zorunda kalıyor"

 

Yüksek kiraların yanı sıra maddi zorluk içinde olan kimi ailelerin beraber yaşamak zorunda kaldıklarının altını da çizen Türk, " Bu artışla birlikte uygun fiyatta ev bulamayan ya da maddi durumları iyi olmayan aileler beraber yaşamak zorunda kalıyorlar. Hatta araştırmalarda 90 metrekarelik evlerde 20 kişi fahiş fiyatlarla beraber kalmak zorunda kalıyorlar" dedi.

 

"Biz misafirperver bir toplumuz"

 

Türk, yaşanılan durumun toplumsal bir durum olduğunu ve kira uygulamalarının yanlış olduğunu belirterek “ Bu konuda evlerini zorunlu olarak terk etmek zorunda kalan ailelerimizin yaşamış olduğu mağduriyet toplumsal bir durumdur. Evini terk eden ailelerden rant elde etmek bizim gelenek ve göreneklerimize, kültürümüze aykırı bir durum. İnanıyorum ki Mardin halkının dayanışma ve yardım duyguları bu dönemde yine ön plana çıkacaktır. Mardin halkının misafirperverliğini göstereceğine inanarak, halkımız gelen ailelerle aşını, komşuluk ve kardeşliğini paylaşarak artırılan yüksek bedelli kiraları makul fiyatlara çekerek kendine yakışır bir duruş sergileyecektir” diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 23:51

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER