Eri, “Mardin, tarihi konumuna tüm dünyanın tanıklık ettiği ender şehirlerin başında gelmektedir“

AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri Mardin Müzesi'ni ziyaret ederek müzenin işleyişini, etkinlikerin nasıl yapıldığını ve kimlere tanıtıldığını yerinde inceledi

Eri, “Mardin, tarihi konumuna tüm dünyanın tanıklık ettiği ender şehirlerin başında gelmektedir“
Mardin Müzesi'nin geniş faaliyet alanlarına sahip olduğunu görmenin Mardin adına büyük bir şans olduğunu dile getiren AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, "Müzenin atölyelerinde uygulamaya konulan çok sayıda faaliyetin yanında, dış mekanlarda da çocuk, genç ve kadınlara yönelik önemli etkinliklere imza atılmaktadır. Burada, daha ilkokul çağındaki çocuklara yönelik ders mahiyetinde öğretilen ebru sanatı, geleneksel faaliyetlerimizin gelecek nesillere taşınmasında önemli rol almaktadır. Lidyalıların kullanmış olduğu yöntemle her gelen ziyaretçinin Artuklu Sikkesi'ni basabildiğini ve en çok ta ilgiyi gören 'Dak' sanatının hala Mardin Müzesi'nde yaşatıldığını bilmek tarihimiz adına büyük bir şans olduğunu söyleyebiliriz. Farklı olarak ta Ilısu Barajı kazı çalışmaları esnasında ortaya çıkan ve bir çok medeniyete ait para birimlerininde Mardin Müzesi’nde sergilenmesi ticari anlamdaki faalyetlerin merkezinde olduğumuzun en büyük göstergesi niteliğindeydi”.

İl Başkanı Eri, "Mardin Müzesi'nin iş atölyesinde, ressam ve heykeltraş sevgili kardeşim İsmet Yedikardeş'in nezaretinde çömlek tornasında  çamur çekip şekillendirdik. Bu güzel tecrübeyi şahsıma yaşatan Sayın İsmet Yedikardeş'e ve Nihat Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Mardin cami ve medreseleriyle, kalesi ve müzesiyle,  dört dil ve dini bağrında taşıyan eşsiz konumuyla herkesin gelip görmesi gerektiği nadide şehirlerin başında gelmektedir. Bizlerde AK Parti olarak bu tür kurumlarımızın daha geniş bir yelpazede çalışabilmesi ve Mardin turizminin daha da canlanması adına elimizden gelen her çabayı sarfedeceğiz".

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2018, 16:41

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER