banner113

Büyükşehir’de Korsan Taşımacılığa Son

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, korsan taşımacılığın önüne geçmek amacıyla Mardin’de D plaka uygulamasına başladı.

Büyükşehir’de Korsan Taşımacılığa Son

4 Ocak 2016 tarihinden sonra D plakalı çalışma ruhsatına sahip olmayan araç işletmecilerine  korsan taşımacılık yapmaları nedeni ile cezai işlem uygulanacak.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Mardin sınırları dâhilinde D4 yetki belgesine sahip araç işletmecilerine D Plaka uygulaması başlatıldı. D plaka ile çalışma ruhsatı alan işletmecilere daha önce verilen plakalar “M Plaka ve değişik harf grubu plakalı araçlar” D plaka ile değiştirilecek.

 ‘Son tarih 4 Ocak 2016’

D Plaka ile Taşıma Yönetmeliği kapsamında 04 Ocak 2016 tarihinden sonra D plakalı çalışma ruhsatına sahip olmayan araç işleticilerine korsan taşımacılık yapmaları nedeni ile cezai işlem uygulanacak. D Plakalı araç işletmecilerinin Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası, Karayolu Yolcu Taşımacılığı Zorunluluk Koltuk Ferdi Sigortası ve Karayolu Motorlu Araçlar, Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta Poliçeleri Zorunlu kılınarak Toplu ulaşımda seyahat eden Yurttaşların can güvenliği üst seviyeye çıkarılmış olacak. D Plaka ile Taşıma Yönetmeliği gereği araçların 12 yaşından büyük olmayacak.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2015, 08:27

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER