banner113

Büyükşehir: Kadın Kurulu Yürütme Organını Oluşturdu

Mardin Büyükşehir Belediyesi kadın çalışanları tarafından oluşturulan Kadın Kurulu, ilk toplantılarını gerçekleştirerek 3 kişiden oluşan Kadın Kurulu Yürütme Organını oluşturdu.

Büyükşehir: Kadın Kurulu Yürütme Organını Oluşturdu

Mardin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan kadınlar tarafından yaşadıkları sosyal, kültürel ve ekonomik sorunların çözümü ile kentte aynı sorunları yaşayan kadınlarla ilgili çalışma yürütmek amacıyla 15 Temmuz'da 13 kişiden oluşan Kadın Kurulu'nu oluşturmuşlardı. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay ve  Kadın Politikaları Daire Başkanı Mekiye Güzel'in aralarında bulunduğu 13 kişilik kurul üyeleri ilk toplantılarını gerçekleştirmek amacıyla Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü belediyecilik anlayışına dikkat çekerek "Genel hizmetlerin kadın özgürlükçü bakış açısı ile üretilmesini sağlamak, çalışan kadınların eril zihniyetten kaynaklı yaşadıkları sorunlara çözüm gücü olmak ve sosyal, kültürel gelişimlerini sağlayacak eğitim programlarını yapmak amacıyla bir araya geldik" dedi. Toplantıda çıkacak sonuç ve görüşler çerçevesinde çalışmalara başlayacaklarını aktaran Akyol Akay, kadının toplumdaki yerini güçlendirmeye dönük herkesin bu çalışmalara gönüllülükle katılarak hizmet üretmeleri gerektiğini söyledi.

Akyol Akay'ın konuşmasının ardından, Kadın Kurulu üyeleri görüş ve önerilerini dile getirdi.

Konuşma ve değerlendirmelerin ardından 3 kişiden oluşan Kadın Kurulu Yürütme Organını oluşturdu.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2015, 14:03

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER