banner113

AK Parti Mardin'de STK'larla Buluştu

AK Parti Mardin'de Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları’ Toplantısı Gerçekleştirdi

AK Parti Mardin'de STK'larla Buluştu

Ak Parti Mardin il başkanlığı tarafından ‘Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları’ toplantısı düzenlendi.

 

AK Parti Genel merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Ekrem Çelebi, "AK Parti hükümeti gelmeden önce bu ülkede hiç kimse ben Kürt'üm, ben Alevi'yim diyemiyordu. Kürtlere ve Alevilere kimlik kazandıran AK Parti oldu." dedi.

 

AK Parti İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları" konulu toplantıya katılan AK Parti Genel merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Ekrem Çelebi, toplantıda konuşulan sorunların rapor olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ileteceklerini söyledi.

 

Toplantıda, anayasa, başkanlık sistemi, terör ve kentteki sorunların konuşulacağını belirten Çelebi, AK Parti'nin anayasa konularında, mahalli idareler ve çeşitli konularda karar vermeden önce hep vatandaşın ayağına geldiğini, bunu ilk kurucu genel başkanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığını ve şu anda da bu bayrağı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun devraldığını ifade eden Çelebi, konuşmasında şunları söyledi:

"Biz bunu aynı şekliyle bayrak yarışı olmasının vesilesiyle devam ettiriyoruz. Sizlerden ricamız şu, biz Mardin'e sizlerin görüşlerinizi, il ile ilgili sıkıntılarınızı, terör ile ilgili sıkıntılarınızı, anayasa konusunda bizden ne bekliyorsunuz, hükümetin politikalarının nasıl icra edilmesini istiyorsanız, bunu sizlerin önünüze bırakmış olduğumuz anketlere yazmanızı istiyoruz."

 

Bölgeye hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Çelebi, "AK Parti hükümeti gelmeden önce bu ülkede hiç kimse ben Kürt'üm, ben Alevi'yim diyemiyordu. Kürtlere ve Alevilere kimlik kazandıran AK Parti oldu." diye konuştu.

 

Çelebi, şöyle devam etti:

"Ümmetin çocukları bu bölgede sıkıntılı. Daha önce ezan-ı Muhammediye'nin üzerinde emelleri olup da bu emellerine ulaşamayan insanlar bu bölgede terör çıkarmakla meşguller. Terörün de ne dini ne imanı ne ırkı var ne de gözü farklı bir şey görüyor. Yanı başımızda Suriye var. Suriye'de, Irak'ta ve İran'da bir sıkıntı olduğu zaman ilk adres neresi Türkiye. Peki Türkiye'nin gideceği bir yer var mı? Var mı gidebileceğimiz bir yerimiz? Onun için sizlerden istirhamımız şu son kaleye sahip çıkın. Çünkü burası ümmetin kalesidir. Bütün Müslüman ülkeler eziyet gördüğü zaman bir tek Türkiye'nin sesi çıkıyor. Onun için bu güzel vatanımıza, bu cennet vatanımıza sahip çıkalım."

 

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait de birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, bölgedeki turizm mekanlarının terörle kirletilmeye çalışıldığını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü bir devlet ve dimdik ayakta olduğunu anlatan Sait, "Burada halkın temsilcisi olduğumuzdan dolayı sizlerle beraber kaynaşıyoruz. Her şeyi anlatın. Her şeyi dinleyelim. Amaç Türkiye'nin geleceği ise bunları konuşalım, samimi olarak bunları paylaşalım." ifadelerini kullandı.

Ak Parti Mardin İl başkanı Mehmet Ali Dündar ve partinin il-ilçe yöneticileri ile STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan ve AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Yalçın Özdemir de bir konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 19:36

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER