KIZILTEPE STK PLATFORMU BASINA VE KAMUOYUNA

Kızıltepe Stk Platformu Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'ın(Burma) batısındaki Arakan bölgesinde Budistlerin Müslümanlara yapmış olduğu kıyımı kınadı.

KIZILTEPE STK PLATFORMU BASINA VE KAMUOYUNA
 KIZILTEPE STK PLATFORMU

BASINA VE KAMUOYUNA

 

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'ın(Burma) batısındaki Arakan bölgesinde Budistler ve Müslümanlar arasında Mayıs 2012 sonunda başlayan çatışmalar, bugün hız kesmeden devam etmektedir. Sosyal medya ve internet haber sitelerinde konu ile yapılan haberler işin vahametini ortaya koymuştur. Onlarca yıldır cunta yönetiminin kışkırttığı Budist çetelerce katledilen Müslümanlar, şimdi de ülkelerinden toplu halde sürgün edilmek isteniyor.

Bangladeş'e sığınmış Arakanlı mültecilere yönelik yardım faaliyetlerini 10 yıldır düzenli olarak sürdüren İnsani Yardım Vakfı İHH, Burmalı Müslümanların durumu ile ilgili geniş kapsamlı bir rapor hazırladı. Rapora göre bölgedeki son olaylarda 1000'den fazla Müslüman hayatını kaybetti, 90 binden fazla Müslüman da evsiz kaldı veya göç etmek zorunda bırakıldı. Son tespitlere göre Burma'daki Arakan bölgesinden kaçan çok sayıda mülteci komşu ülke Bangladeş'teki kamplara sığındı. Ancak tahayyüllerin ötesinde olumsuzluklar barındıran bu kamplarda yaşam Arakanlı Müslümanların geleceğe dair umutlarını tüketiyor. Uzun süredir bu kamplardan birinde yaşayan 75 yaşındaki Kala'nın dilinden dökülen 'Bizi bütün acılarımızdan kurtaracak olan ölümü bekliyoruz ' sözü bu durumun en somut yansıması olarak göze çarpıyor. Durumu daha da trajik hale getiren nokta ise Bangladeş'in haziran ayından bu yana ülkeye sığınan mültecileri kabul etmemesi ve ülkede bulunan mültecileri de geri göndermeye başlaması oldu. Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak yapılan bu insanlık dışızulmün sona ermesi için buradan çağrı yapıyoruz. Bu vahşete, bu barbarlığa, bu zalimliğe, bu vicdansızlığa, gücü yetipte susanları ses çıkarmayanlara çağrıda bulunuyoruz. Bu mübarek ramazan ayının hatırı için Allah bu insanların yar ve yardımcıları olsun.

 

Kızıltepe Sivil Toplum

Kuruluşları Platformu

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2012, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER