banner113

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği 5 Haziran Dünya Çevre Gününü Kutladı.

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolasıyla Kızıltepe Özgürlük meydanında bir etkinlik düzenledi.

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği 5 Haziran Dünya Çevre Gününü Kutladı.
Etkinlikte Açılış Konuşması Yapan Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği (Çev-Gön) Menduh Çakar’ın açılış konuşmasıyla başladı. Çevreyle ilgili Kızıltepe STK Platformu Dönem Sözcüsü M.Şerif Öter ve Gazeteci Cemil Aydoğan’da birer konuşma yaptılar.Konuşma sonunda Grup Şev İle Müzik Dinletisi ile halaylar çekildi.
 
Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği (Çev-Gön) Menduh Çakar’ın açılış konuşmasında ki basın açıklamasını aynen yayınlıyoruz.
 
BASINA VE KAMUOYUNA
Bizler Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği olarak ilçemizin çevre ve ekolojik durumu ile ilgili halkımıza sunmak üzere bir bildiri hazırladık. 1000 Adet bildiriyi halkımıza dağıtık. Bildirimizin başlığı:
"ÖNERİYORUZ "ARZ EDİYORUZ"SİTEM EDİYORUZ
 
Dönüp  şöyle kendimize ve etrafımıza baktığımızda ne kadar sağlıklıyız,hangi şartlarda yaşıyoruz.çevremize baktığımızda nüfus yoğunluğundan kentlerin yaşanmaz hale geldiği çarpık kentleşmenin yaratığı görüntü Tarihi ve ekolojik değerlere önem verilmemesi betonlaşmanın çığ gibi büyümesi endüstrinin,teknolojini yaratığı hava kirliliği ve arkasında bıraktığı hurdalar  yığını çevrenin ,yeşil alanların ihtiyaçların çok geride olması bilinçsizce talan edilen ormanlarımız tasarrufsuz boşa harcanan sularımız su kaynaklarının giderek tükenmesi ,su kirliliği,çevre kirliliği içinde  nasıl sağlıklı yaşayabiliriz.

 Günlük hayatımızda çokça karşılaştığımız çevre sorunlarından birçoğu kullandığımız bazı kimyasal ürünlerinden kaynaklanmaktadır. bu konuda tarım ve ziraat müdürlüklerinin halkı yeterince bilinçlendirmediği, tarım ve ziraatın halen ilkel şartlarda öğrenilen teknikler üzerinde yürüdüğü görülmektedir bu konuda sorumluları duyarlı olmaya ve görevini yerine getirmeye çağırıyoruz Bölgemizin kurak olması ve ormanlık alanların yok denecek kadar az olması yetmezmiş gibi insanlar tarafından bilinçsizce talan edilmektedir. Ayrıca verimli topraklarımızı betonlaştırmaktadırlar. Son zamanlarda balta ve ateş ormanlar üzerinden hiç eksik olmamaktadır. Yetkililer seyirci ,halk doğaya yabancı ormanlar gözümüzün önünde yok olmaya doğru gidiyor
Yazın ANIZ yakma olarak vuku bulan çevre tahribatına tüm halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Anız yakmak, ağaçları kesmek ve doğaya zarar verilmesi; yasal olarak suç, dinen günah ve vicdani olarak insanlık dışı bir durumdur caydırıcı cezaların verilmesi bu konuyla ilgili halkı bilinçlendirmek ve duyarlılığa çağrı için gerekirse cami hutbelerinde imamlar bu konuyu göndere alırsa iyi olur. Başta sorumlular olmak üzere herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.

 GAP projesinin derhal faaliyete geçmesini yıllardır Gap projesi faaliyete geçmiş olmasına rağmen halen bölgemize ulaşmamıştır.Bu hayata geçerse halkımızın kanayan yaralarını derhal sarılmasını istiyoruz Son yüzyılın acı gerçeklerinden biri olan çevre tahribatları, gerekli önlemler alınmadığı için insanlığı bıçak sırtında yaşamaya mahkum etmiştir.yanlış kullanılan tarım politikaları,mantar gibi çoğalan fabrikalar hayatı yaşanmaz duruma getirmektedir.
Bilinçli ve ya bilinçsizce ormanların yakılması,insanların yaşadıkları çevrelere termik santrallerin ve baz istasyonların kurulması,insanların nefes alma hakkını elinden almaya çalışmaktadır.01.05.2012 tarihinde Yargıtay bir karara imza attı. Baz istasyonların şehir dışına alınması için karar verildi. Burada ilgili ve yetkililere çağrımız var ilçemizde kurulan baz istasyonların şehir dışına çıkartılmasını istiyoruz. İnsan tek doğar ,insan tek ölür ,insan yalnız doğar,insan yalnız ölür önemli olan bu iki dilim arasındaki zamanı insanca özgürce yaşamaktır. Bizler çevreciler olarak en büyük yurtseverlik ağaçlandırma ve ormanlaştırmayla geçer. Diye düşünüyoruz. Kirliliği üstümüze barındırmamalıyız ki topluma kötülük sapmasın. Allahın sevdiği kullar olmalıyız toprağımıza ve ilçemize sahip çıkmalıyız.
Son yıllarda küresel ısınma nedeni ile iklim değişiklikleri yaşanmış, içme ve kullanma suları sıfır noktasına yaklaşmaktadır. Bizler Kızıltepe çevre gönüllüleri derneği olarak ilçemizde, ilimizde, bölgemizde ve tüm dünyamızda yaşanmakta olan çevre sorunlarının derhal çözülmesini istiyoruz.

Burada bizlere destek veren halkımıza tüm sivil toplum kuruluş ve platformlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KUTLU OLSUN DİYORUZ.
MENDUH ÇAKAR
KIZILTEPE ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ (ÇEV-GÖN)


Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2012, 00:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Erdal
Erdal - 12 yıl Önce


sen çok yaşa çev-gön.çevre gönüllüleri 5 haziran için etkinlik yaptı. basın açıklaması yaptı. mesajlar verdi hele bildirideki önerileri şahane idi takdir ediyorum.belediye başkanımızı göremedik ve çev-gön nın çarşıda astığı 5 haziran çevre afişleri dikkat çekti bunu belediye farkına vardı ve bugün gördiki belediye cadelere 5 haziranla ilgili afişler asmiş ama niye sayın belediye başkanımız katılmadı ama kent konseyi başkanı aslan başboğa katıldı eğitimsen baş temsilcisi baran ilhan katıldı ses temsilcisi emrullah acar katıldı muhtarlar derneği başkanı, hatip bey katıldı gazeteciler cemiyeti başkanı cemil aydoğan katıldı stkp nın başkanı m.şerif öter katıldı ve daha nıceleri halk ve basının yoğunu dikkat çekti ama niye belediye başkanımız katılmadı ama genede iyi çev-gön'nın çağrısı iyi oldu tek kelime ile sen çok yaşa çev-gön sizi tebrik ediyoruz çalışmalarınızın devamını diliyoruz

COTKAR
COTKAR - 12 yıl Önce

çevgönin çalişma ve faliyetlerini tebrik ediyorum stkp içindede olmasi dahada onlara güç veryor etkinlikte stkp nin katilmalari ve başkan şerif beyin katilimide çok güzel oldu çevreye doğaya sahip çikan tüm insanlara saygim sonsuz başarlilar diliyorum selametle allah yardimcimiz olsun

SIRADAKİ HABER