banner113

5 bin kitaplık kütüphanenin açılışı yapıldı

Kızıltepe İstiklal Ortaokulu’nda son hazırlıkları geçen hafta tamamlanan “5 BİN KİTAPLI KÜTÜPHANE” ismi verilen kütüphanenin açılışı gerçekleşti.

5 bin kitaplık kütüphanenin açılışı yapıldı

Açılışa okulun kütüphanesine destek verenlerin yanı sıra, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan ERMİŞ, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim BAHÇIVANCI ve Şube Müdürleri İmran TEKİN, Ahmet ASLAN, Kızıltepe ilçesinde bulunan okul yöneticileri, öğretmenleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, yerel ve ulusal basının emekçileri katıldı. Kütüphaneye destek verenlerin yanı sıra açılışa katılanlar da o derece geniş bir yelpazede yer aldı.  Kütüphane, 14:30’da okul bahçesinde iki öğrencinin gitar ve bağla eşliğinde seslendirdikleri türkü dinletisiyle başladı. İstiklal Ortaokulu Müdürü Mehmet Fatih KARABOĞA, kısa dinletinin ardından açılış konuşmasına başladı. KARABOĞA, kütüphanede yer alan her kitabın geleceğimizi aydınlatmasında önemli bir rol üstlendiğini ifade ederek, Kütüphaneye destek verenlerin ismini teker teker okuyup, teşekkürlerini sundu. Daha sonra söz alan Kızıltepe Kaymakamı Sayın Erdoğan Turan ERMİŞ, “Çocuklarımız toplumumuzun geleceğidir, bu nedenle eğitimleri ile çok ciddi bir şekilde ilgilenmemiz gerekiyor. Öğrencilere bir kitapsever ve kitap dostu olmalarını öneriyorum. Okula kütüphane kurma düşüncesiyle ekip olarak hareket eden okul yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Ayrıca bu sürece destek veren vatandaşlarımızı kutluyorum.” dedi.

 

Açılış kurdelesini Kaymakam Erdoğan Turan ERMİŞ kestikten sonra gelen konuklarla birlikte İstiklal Ortaokulu “Beş Bin Kitaplı Kütüphane”sine kavuşmuş oldu. Kütüphanede kitapları inceleyen davetlilerin ilgisini daha çok duvarlardaki yazar-çizer-aydın resimleri çekti. Davetliler arasında Kaymakam ERMİŞ’in de dahil olduğu sohbet oldukça keyifli ve entelektüel düzeyi bakımından da oldukça yüksekti. 5 Bin Kitaplı Kütüphane’nin oluşum sürecinin koordinatörlüğünü Türkçe öğretmeni Mehmet Emin YILDIZ’la beraber yürüten Eğitimci-Yazar Metin AYDIN, “Hep birlikte harika bir iş başardık. Küçücük yerimiz kitaplarla ışıklandı sanki. Dileğim; bu ışığın öğrencilerimizin taze dimağlarına ve tertemiz yüreklerine dolmasıdır. Emeği geçen tüm kitapsever dostlara selamlarımızı iletiyorum. Sağ olun var olun.” dedi.   

 

Okul yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencilerinin yakın ilgisine teşekkür eden davetliler kütüphanenin geleceğe ışık tutması temennisiyle okuldan ayrıldılar.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 10:03

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER