banner113

Müslüm; IŞİD Türkiye tarafından Kobanê’ye girdi

Kobanê Eşbaşkanı Enver Müslim, son intihar saldırısnda IŞİD'in Türkiye üzerinden Kobanê'ye bomba yüklü aracı soktuğunu idia etti.

Müslüm; IŞİD Türkiye tarafından Kobanê’ye girdi
Rojava’nın Kuzey Kürdistan sınırındaki Kobanê kentini iki aydır kuşatan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’in 5 ayrı noktada intihar saldırısı düzenlediği belirtiliyor.

BBC Türkçe Servisi’ne konuşan Kobanê Eşbaşbakanı Enver Müslim, IŞİD’in Türkiye tarafından Kobanê’ye soktuğu bombalı aracı patlattığını” öne sürdü.

Enver Müslim, Kobanê’de şiddetli çatışmaların yaşandığını belirterek, “Kobanê’nin doğu, güney ve batı cephesinde ve sınır kapısının yanında şiddetli çatışmalar bu sabah saat 4 sularından itibaren devam ediyor.” dedi.

Kobanê eşbaşkanı Müslim, “IŞİD bu sabah Türkiye üzerinden Kobanê’ye girdi ve saldırıya geçti. Bomba yüklü bir aracı Türkiye’den Kobanê’ye sokup patlattı.” ifadelerini kullandı.

İntihar saldırısında altı kişinin hayatını kaybettiğini, sekiz kişinin de yaralandığını söyleyen Enver Müslim, “IŞİD’in sınırın Türkiye tarafında 40 militanı olduğunu, burada bir cephe açtığını” da ileri sürdü.

Bu sabah saatlerinde 5 ayrı noktada 3 araç ve iki intihar bombacısının eylemi ardından dört koldan saldırıya geçen IŞİD’le çıkan çatışmada 22 örgüt üyesinin öldürüldüğü, 8 YPG savaşçısının ise çatışmada hayatını kaybettiği bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, sabah saatlerinde Mürşitpınar sınır kapısı yakınlarında patlayıcı yüklü bir araçla intihar saldırısı düzenlendiğini, ardından da IŞİD üyeleri ile Halk Savunma Birlikleri (YPG), Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) ve Peşmerge Güçleri arasında çatışmaların başladığını belirtti. Gözlemevi çatışmalarda 8’i YPG savaşçıları 22’si IŞİD üyesi toplam 30 kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı.

(d.z)

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2014, 15:52

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER