banner113

Kar Ve Buzlanmayı Önlemek İçin Tuz Alımı Yapıldı

Kış mevsiminde kar ve buzlanmadan dolayı yollarda oluşacak olan olumsuzlukları önlemek için Mardin Büyükşehir Belediyesi tuz satın aldı.

 Kar Ve Buzlanmayı Önlemek İçin Tuz Alımı Yapıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi bölgede sert geçen Kış mevsimi için hazırlıklarına son hızla devam ediyor.Kışın bölgede yağan kar yağışının etkisini azaltmak, buzlanma  ve Trafik kazalarını önlemek amacıyla Mardin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ile Kırsal Hizmetler daire başkanlığı ortaklaşa oluşturduları bütçeyle tuz aldılar.  Alınan tuzlar 0-8'lik dökme ile karıştırılarak, yollarda oluşan buzlanmaları n önüne geçmek için kullanılacaktır.  Fen İşleri Daire Başkanı Hamza Yusufoğlu, ''Kışın  Bölgede sert geçmesi halinde bizler buna tedbir amaçlı çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kar yağışının olumsuz sonuçlarının önüne geçmek için tuz aldık.  Böylece şehir merkezinde yaşanma ihtimali bulunan buzlanmanın da önüne geçeceğiz'' şeklinde konuştu. 

Kırsal Kalkınma Daire Başkanı  Mehmet Nevzat Aydın, ''  Köy ve mezralarda kışın olumsuz etkileri daha fazladır. Özellikle kar yağdığı zaman bir çok yol kapanıyor. Bizler bu olumsuzlukları gidermek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bunun içinde Fen İşleri Daire Başkanlığıyla ortak oluşturduğumuz bütçeyle tuz satın aldık. Kırsal alanlar kışın ulaşımın en zor yaşandığı yerlerdir. Özelliklre karın yağması ile kimi zaman yollar kapanmaktadır. Kışın yolların kapanması dahilin de bizler aldığımız tuzu kullanarak ulaşımı kolaylaştıracağız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 12:05

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER