banner113

’’Kürdistan Bölgesi, Sünni ve Şii kardeşleriyle teröristlere karşı çarpışmaya hazırdır’’

Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, Sünni lider ve Irak Parlamento Başkanı Usame el-Nuceyfi ile bir araya geldi.

’’Kürdistan Bölgesi, Sünni ve Şii kardeşleriyle teröristlere karşı çarpışmaya hazırdır’’
Kürdistan Bölge Başkanlığı’nın resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Barzani, Nuceyfi ve beraberindeki heyetle Selahaddin ilçesindeki başkanlık konutunda görüştü. 
 
Görüşmede, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Musul’u ele geçirmesinden sonra ülkede başlayan siyasi ve askeri kriz ele alındı. 
 
İki lider, Irak’ta yaşanan problemlerin, siyasi yollarla çözülmesi gerektiği noktasında aynı görüşleri dile getirdi. Ayrıca ülkedeki tüm siyasi tarafların, sorunların çözümünde aktif olması ve terörle mücadelede ortak hareket etmesi gerektiği vurgulandı. 
 
Görüşmede siyasi sürecin önündeki engellerin aşılması ve Irak Parlamentosu’nun toplanacağı tarih konuşuldu. İki taraf da ülkedeki sorunların çözümü ve diyalog yollarının bulunması için sürekli iletişim halinde olacaklarını ve fikir alışverişlerini sürdüreceklerini dile getirdi.
 
Barzani, Sünnilerin talepleriyle terörist eylemlerin birbirinden tamamen ayrı değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, 'Kürdistan Bölgesi, Sünni ve Şii kardeşleriyle teröristlere karşı çarpışmaya hazırdır. Ancak terörle mücadele adı altında mezhepsel bir savaş yürütülmesine kesinlikle karşıyız. Böyle bir savaşta taraf olmayız. Bu kriz, askeri yöntemlerle çözülemez. Siyasi sürecin belirleyici olacağı bir zemin oluşturulmalıdır' dedi.  (r.z)

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2014, 15:13

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER