banner113

Fransa ’Bağımsız Kürdistan’ı tanıyan ilk ülke olacak

Fransa Hükümeti Güney Kürdistan’da kurulması öngörülen ’Bağımsız Kürd Devleti’ni tanıyan ilk ülke olmaya aday.

Fransa ’Bağımsız Kürdistan’ı tanıyan ilk ülke olacak
Irak’ta IŞİD ve diğer Sünni silahlı grupların Sünnilerin yaşadığı bölgelerin büyük çoğunluğunu işgal etmesinin ardından derinleşen kriz ’Irak’ın parçalanması’tartışmalarını da beraberinde getirdi.Irak Ordusunun tartışmalı bölgelerden çekilmesinin ardından Peşmerge Güçleri’nin kontrolü sağlamasıyla birlikte Güney Kürdistan’ın tümü Kürdistan Bölge Yönetimine dahil oldu.
 
Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin, referandum için parlamentodan çalışma yapılmasını önermesi üzerine, ’Bağımsız Kürdistan’ tartışmaları uluslarası kamuoyunda daha çok dillendirilmeye başlandı.
 
Basnews’in güvenilir diplomatik kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Fransa hükümeti, kurulması halinde ’Bağımsız Kürd Devleti’ni tanıyacak ilk ülke olacak. Diğer Avrupa devletlerinin de bağımsız Kürd devletini tanımaları için kulis çalışmaları yürüten Fransa’nın, bu konuda Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin elini güçlendirmeye çalıştığı öğrenildi.
 
ABD tavrını değiştiriyor
 
Öte yandan Basnews’in edindiği bilgilere göre, ABD’nin Irak ve İran’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk, geçen hafta Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani ile yaptığı görüşmede, Bağdat hükümetine bir şans daha tanınmasını istediği, bununla birlikte Irak’ta bir değişim olmazsa bağımsız Kürdistan’ın ilanına karşı çıkmayacaklarını dile getirdiği söylendi.  
 
Daha önce İsrailli yetkililer kurulması halinde Bağımsız Kürdistan’ı destekleyecekleri sinyalini verişlerdi.

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2014, 02:45

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER