Derik'te İşçi ve Emekçi Dayanışma gününde Gap Şelalesinde çöp topladılar

Derik İlçesi Türkiye'nin 223'üncü tabiat parkı ilan edilen Gap Şelalesi'ne işçi bayramında çöp temizleme kampanyası başlatıldı.

Derik'te İşçi ve Emekçi Dayanışma gününde Gap Şelalesinde çöp topladılar
 İlçeden 4 kilometre mesafede bulunan,50 bin dekarlık zeytin ve meyve ağaçlarının bulunduğu Gap Bahçelerini sulayarak hayat veren,2017 yılında Türkiye'nin 223'üncü tabiat parkı ilan edilen Gap Şelalesi'ne ,aşırı yağıştan dolayı aralıksız akmaya devam ederken,her gün merak edenlerin ziyaretçi akınına uğrayan Gap Şelalesi 1 Mayıs işçi Bayramı nedeniyle kirliliğe dikkat çekmek için Kale mahallesi Muhtarı Ekrem Erol öncülüğünde aralarında öğretmenlerinde bulunduğu 60 kişilik gurup sabah'ın erken saatlerinde ellerine aldıkları çöp poşetleriyle temizlik yaptılar,3-4 saat Gap Şelalesi ve çevredeki mağaralardan yaklaşık 60 kadar büyük çöp torbası toplandı.Toplanan çöp poşetleri çöp konteynerlere taşınması için ilçe belediyesi'ne haber verildi.

 Kale Mahalle Muhtarı Ekrem Erol,"Bugünün önemine istinaden 60 kişilk mahalle sakini gurubu ile Gap Şelalesine gelip,çöp temizliğimizi yaptık.Çöplerin bu kadar yoğun olduğunu bilmiyorduk,50-60 kadar çöp poşetlerimizi belediye'nin yardımıyla çöp konteynerlerimize gönderdik. Urfa'dan,Diyarbakır'dan  Viranşehir'den,Kızıltepe'den gelen ziyaretçilerimizi çöp konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Mağaraların girişine çöp konteyneri ve yeteri sayıda poşet bırakmışız.Bizim doğamıza saygıyı temizlikle yapmış oluyoruz"dedi.

Öğretmen olduğunu belirten Sait Çakı,"Doğayla,tabiatla, çevreyle savaş halindeyiz,eğer kaybedersek kazanırız.Umarım bu savaştan çevre kazançlı çıkar.Bulunduğumuz konum Derik İlçesi Gap mevkii yani Türkiye'nin 223'üncü tabiat parkı.Biz Öğretmen arkadaşlar olarak bu şelaleyi güzel oluşturmak için temizlik kampanyası kararın aldık.Burada asil marifet,toplamak değil,kirletmemek,dilerim buraya mesire amaçlı pikniğe gelen kişilere örnek olur,çevreyi doğayı kirletmezler."dedi.

Öğretmen olduğunu belirten Gökmen Göven,"1 Mayıs'ta işçi ve emekçi bayramında Kale Mahallesi Muhtarı önderliğinde Derik'imizin bir doğa güzelliği olan Gap Şelalesi için temizliğe geldik.Çevremizi 50-60 kişilk bir gurup olarak temizledik,şu an daha güzel bir görünümde,çevre güzelleştikçe,insanlarımızda,Derik'imizde güzelleşecek,Güzel günler yarınlar bizi bekleyecektir."dedi.   

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2019, 10:21

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER