banner113

AZADİ:Kobanê’nin Kurtuluşu Bütün Kürdistanlılara Hayırlı Olsun!

Kürdistan İslami Hareketi (AZADÎ), YPG ile Pêşmerge'nin Kobanî zaferini tebrik etti.

AZADİ:Kobanê’nin Kurtuluşu Bütün Kürdistanlılara Hayırlı Olsun!

Bismillahirrahmanirrahim

Kürdistan ve Türkiye Kamuoyuna

Suriye’deki iç savaşla beraber, kardeş kanına girmeyerek; Suriye Baas rejimi ve silahlı muhalefet arasındaki savaşta tarafsızlık politikası izleyen ve yaşadıkları kadim Kürdistan topraklarında diğer halklarla beraber, kardeşlik hukuku çerçevesinde kendi kendini idare etme hakkını kullanan batı Kürdistan Kürdlerinin kazanımlarını, kendi işgalci siyasetleri için tehlikeli gören Kürdistan’ın işgalcisi ülkeler ve işbirlikçisi devletler, IŞİD’i Kürdistan’ın batısına ve özellikle de Kobanê’ye saldırtarak gerçek niyetini ve yüzünü tüm dünyaya gösterdiler.

Buna karşı Kürdistan’ın dört parçasında ve tüm dünyanın barışsever halklarının gösterdiği tepkiler neticesinde dünya Kobanê’de ikinci bir Enfal katliamının yaşanmasına izin vermedi. IŞİD ve destekçileri rezil bir şekilde geri çekilmek zorunda kaldılar. Arap halkının maslahatına ve yüce İslam dininin adalet prensiplerine aykırı olarak Kürdistan’a saldıran, Türkiye ve diğer istilacı ülkelerin maşası IŞİD; tüm Kürdistan halkının milli uyanışı, dayanışması, yardımlaşması ve dünya devletleri koordinasyonu ve işbirliği sayesinde şimdilik yenilgiye uğramış bulunmaktadır.

Kürdistan milletine önemle duyuruyoruz ki; IŞİD tehlikesi henüz tam anlamıyla geçmiş değildir. Öncesinde Serêkaniyê’ye En-Nusra çetelerini saldırtan komşu ülkeler, Kobanê’ye de IŞİD’i saldırtmıştır. Nitekim Türkiye devletinin en üst düzeyde temsil makamında bulunan Cumhurbaşkanı, Kobanê’nin özgürleşmesine sevinmediğini şu sözlerle; "Biz yeni bir Irak istemiyoruz. Nedir bu? Kuzey Irak. Şimdi de Kuzey Suriye doğsun! Bunu kabullenmemiz mümkün değil” ifade ederek, ne yazık ki şahsının ve Türkiye devletinin gerçek niyetini ortaya koymuş bulunmaktadır.

Nitekim Kobanê’de rezil bir yenilgiyi tadan IŞİD’in, bir gün sonra tekrar Şengal’e üç koldan saldırma girişimi, Türkiye’nin yanı başında özgür bir Kürdistan’ı “kabullenememe” siyasetiyle yakından ilgilidir. Kürdistan milletinin, kuzey Kürdistan’ın istilacısı durumunda bulunan Türkiye’nin meşru olmayan bu siyasi tutumunu kabul etmesi mümkün değildir.

Bu vesileyle AZADÎ Hareketi olarak, Kobanê’de diren halkımızın kahraman evlatları olan; YPG, YPJ ve Kürdistan Bölgesel Hükümetinin Pêşmerge güçlerini tebrik ediyoruz. Bu meşru müdafaa savaşında hayatını feda ederek şehid düşen ve katledilen halkımızın bütün evlatlarına Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Ayrıca Kürdistan halkının tüm dostlarına, koalisyon güçlerine, dayanışmasını sözlü veya fiili olarak gösteren her kesime ve herkese teşekkür ediyoruz.

Yaşasın hakkın ve haklının yanında bulunan tüm halkların kardeşliği ve dayanışması;

Yaşasın Kahraman Milli Güçlerimiz!

Yaşasın Kürdistan’ın Hürriyeti ve İstiklali!

Hak Adalet ve Hürriyet için Kürdistan İslami Hareketi / AZADÎ HAREKETİ

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 13:28

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER