banner113

Gençlik Merkezi Günlerinde Mardin Standına İlgi Yoğundu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilk kez düzenlenen “Gençlik Merkezi Günleri” başladı.

Gençlik Merkezi Günlerinde  Mardin Standına İlgi Yoğundu
18 - 20 Kasım 2014 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşmekte olan organizasyonda 81 İlin çeşitli faaliyetleri yer alıyor.

Congresium Kongre ve Gösteri Merkezinde gerçekleşmekte olan Gençlik Merkezi Günleri’nde Mardin standında Mardinin doğal güzellikleri ve turizm potansiyelleri ile yöresel ürünleri sergileniyor. Mardin standımızda Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa KUZU, Şube Müdürü M. Nezir AKHUN ve Gençlik Liderleri standa gelen ziyaretçileri ağırlıyorlar. Gelen ziyaretçilere mırra kahvesi ve yöresel bademli şeker ikram ediliyor.Mardinin doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleri tanıtılıyor


Standı ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet BAYKAN ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü  Sinan AKSU’ya Mırra ve yöresel badem şekeri ikram edildi. Yöresel Kültürümüze göre Mırra fincanı, içen kişi tarafından yere ya da masaya bırakılmaz. Elde bekletilir ve dağıtana verilir. Yere veya masaya bırakılması durumunda kahveyi dağıtan bekar ise evlendiril ya da fincanı altınla doldurarak geri verilir. Fincanı masaya bırakan Spor Genel Müdürü Sn. Mehmet BAYKAN Mırra dağıtan personelimize altın değerinde hediye verdi.

Mardin standı ve tüm illerin standı 18-20 Kasım tarihlerinde Congresium Kongre ve Gösteri Merkezinde 2 gün boyunca ziyaret edilebilir.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 12:29

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER