banner113

Aydoğan,“Çiftçiler DEDAŞ gibi bir problemle baş başa bırakılmış“

Mardin DEVA Partisi İl Başkanı Mesut Aydoğan ve partisinin Mardin İl Kurucu Heyet Üyeleri basın toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Aydoğan, “Çiftçiler biliyorsunuz üretimin en büyük kanadını oluşturuyorlar.

Aydoğan,“Çiftçiler DEDAŞ gibi bir problemle baş başa bırakılmış“
DEDAŞ gibi bir problemle baş başa bırakılmışlar. Bu üretimin önünü ciddi bir şekilde kesmektedir. Uçsuz bucaksız bu ovada o kadar verimli topraklar varken ekim yapılmıyor.” dedi.


Mardin DEVA Partisi İl Başkanı Mesut Aydoğan ve partisinin Mardin İl Kurucu Heyet Üyeleri basın toplantısı gerçekleştirdi.  Başkan Aydoğan, “Çiftçiler biliyorsunuz üretimin en büyük kanadını oluşturuyorlar. DEDAŞ gibi bir problemle baş başa bırakılmışlar. Bu üretimin önünü ciddi bir şekilde kesmektedir. Uçsuz bucaksız bu ovada o kadar verimli topraklar varken ekim yapılmıyor.” dedi.

Artuklu´da bir restoranda gazeteciler ile bir araya gelen  Mardin DEVA Partisi İl Başkanı Mesut Aydoğan ve partisinin Mardin İl Kurucu Heyet Üyeleri  Jindar Üşenmez,  Ömer Korkut, Mehmet Emin Demirel,  M. Yener Ensari ve Sinan Mahmutoğlu kendilerini  tanıtıcı birer konuşma yaptı.

Başkan Aydoğan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Mardin Ovasında çiftçilerin yaşadığı elektrik sorununa değinen Başkan Aydoğan, “Zar zor geçinmeye çalışan çiftçiler biliyorsunuz üretimin en büyük kanadını oluşturuyorlar. DEDAŞ gibi bir problemle baş başa bırakılmışlar. Bu üretimin önünü ciddi bir şekilde kesmektedir. Uçsuz bucaksız bu ovada o kadar verimli topraklar varken  ekim yapılmıyor. Ekim yapanlar da şuan ciddi bir manada zarları söz konusudur. Ekenler yatırım yaptı ama ekini sulayamadığı için ekonomik olarak çöküntüye maruz kalmaktadırlar.  Yıllardır İstanbul´da ve bir çok metropolde projelere imza atan  anlayış ne yazık ki GAP´ı bitirme konusunda kararlılığını yerine getirememiştir ve gösterememiştir. Dolayısıyla insanları elektriğe muhtaç etmek doğru değildir. Eğer GAP tamamlanırsa çok daha verimli ürünler geliştirileceği aşikardır.” açıklamasını yaptı.

“YÖNETİMLERİMİZİ MARDİN MAZAİĞİNE UYGUN YAPACAĞIZ”

Gazetecilerin teşkilatlanma çalışmaları hakkındaki soruya da cevap veren  Aydoğan, yaklaşık  bin 500 başvurunun olduğunu söyledi.  Aydoğan , kadın kotalarının yüzde 35 olduğunu ifade ederek daha önce siyasette olmayan kesimlerden yönetimlerini oluşturacaklarını kaydetti. Bu kotalarının yüzde 50 olduğunu ifade eden Aydoğan, “Teşkilatlanma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.  Halkımızın her kesiminden çok yoğun bir teveccüh olduğunu belirtmek istiyorum. Bu ilgi alaka ve teveccüh bizi mutlu ettiği kadar sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu da göstermiştir. Tüm Türkiye için kurulmuş yeni bir partinin birer kurucu üyeleri ve başkanları olarak en iyisini yapmaya çalışıyoruz.  Mardin dinlerin ve dillerin kardeşçe yaşadığı bir coğrafya ve mozaik. Allah kısmet ederse yönetimlerimizi bu yapıya uygun teşekkül etme gayreti göstereceğiz. Toplumun her kesiminden insanların bir araya gelerek yeni bir siyasi kültür, yeni bir siyasi kimlik oluşturmak için mücadele vereceğiz. Başta kadın ve gençlerimize seslenmek istiyorum dertlere DEVA olmak için sizleri yanımıza bekliyoruz.  Katılımlarınız bizim için çok önemlidir.”  diye konuştu.

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE ÖNEM VERİYORUZ”

Keskin kalemlerin istenmediğini vurgulayan Aydoğan, “Basın mensuplarının yapmış olduğu işin kutsallığının yanında çok  zor bir dönemden geçtiğinizi biliyoruz. Bir çok basın mensubu göz altındadır, cezaevindedir. Veya yaptıkları haberler nedeniyle sayısız dava ve soruşturmalara maruz kalmaktadırlar. Yani keskin kalemler istenmemektedir. Bu siyasi  iklimde siz değerli basın mensuplarına düşen görevin hem zor hem de ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve farkındayız. İktidar olma hedefinde yürüyen partimiz inşallah iktidarı döneminde hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlüklere ve basın özgürlüğüne önem vermektedir ve bunun gereğini yapacaktır.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2020, 09:28

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER