banner113

Midyat Belediyesi, 2. Sağlık Kabinini Hayata Geçirdi

Mardin'in Midyat İlçe Belediyesi, 2. "Midyat Belediyesi Sağlık Kabini" uygulamasını hayata geçirdi.

Midyat Belediyesi, 2. Sağlık Kabinini Hayata Geçirdi

Gölcük Mahallesi Cevat Paşa Barış Ve Kardeşlik Parkın' da kurulan Midyat Belediyesi "Sağlık Kabini" nde vatandaşlara acil sağlık hizmeti verilecek. Sağlık kabininde, üç sağlık personeli görev alacak. Vatandaşlar, Sağlık Kabinine gelerek tansiyon, şeker ölçümü, tansiyon, pansuman, enjeksiyon, ateş ölçümü yaptırabilecek.  

Sağlık kabinin açılışı saygı duruşu istiklal marşının okunmasının ardından yapılan dualarla yapıldı.

 Midyat Kaymakamı Tekin Dundar, “Midyat Belediyesi Sağlık Kabinin" in açılışında yaptığı konuşmada, Devletimiz sağlık alanında büyük yatırımlar yaptığını kaydederek, şöyle konuştu. “bu salgın sürecinde ve son 17- 18 yılda ciddi manada yapılan ve Türkiye Sathına yayılmış sağlık yatırımlarının neticesi olarak biz ülkece milletçe bu salgın hastalığı çok daha üzerinden, üstesinden gelem kabiliyeti göstererek aşmaya çalışıyoruz. Bugün Belediyemiz tarafından bu sağlık kabininde yine sağlık sektörüne, sağlık hizmetine sunulmak üzere açılışını yapacağız inşallah. Sağlık çok yaygın tüm bölgelerimizde, tüm illerimizde, ilçelerimizde büyük hastaneler şehir hastaneleri, modern bölge hastaneleri fakülte hastaneleri yapılıyor. Ama ufak tefek işler içinde bir enjeksiyondur bir serumdur, yara pansumanı dır bu tür sağlık kabinleri bizim kültürümüzde olan tesisler bugünden belediyemizde öyle bir eksik olan bu mahallede bir eksiyi gideriyor.” Dedi.

 

Belediye Başkanı Veysi Şahin ise, Belediye’ye ait olan Cevat Paşa Barış Ve Kardeşlik Parkı, atıl bir durumda olduğunu, yönetime geldikten sonra, burayı ihaleye çıkardıklarını, ihaleyi alan şahıs sözleşmeye çağrıldığı halde sözleşmesini feshedip teminatını yaktığını ifade etti.

 

Başkan Şahin, şöyle konuştu. “Emniyet ile yaptığımız toplantılarda, buranın yönetiminin Belediye tarafından yapılması uygun görülmüş olup, bunun kabinde belediyemiz parkı yeniden düzenlemiş ve şu anda gördüğünüz gibi kamelyalar, ağaçlandırma, Atatürk büstünün onarımı, Cevat Paşa büstünün onarımı ve kaidesini yerleştirmek suretiyle gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Burada emeği geçen Belediye personeline ve AK Parti teşkilatı adına teşekkür ediyorum. Sizlerin de bildiği gibi Midyat’ta ne varsa Estel ’de olacak, Estel’ de ne varsa Midyat’ta olacak. Midyat’ta büyük bir eksiği olan ihtiyacı hissedilen sağlık kabinini siz değerli hemşehrilerimle beraber aça caz. Burada hastaneye gidemeyen, yaşlı bakıma ihtiyacı olan kardeşlerimiz müracaat ettikleri takdirde hem evde bakımları yapılacak, hem gerekiyorsa ilaçları belediyemiz tarafından karşılanacaktır.” Dedi.

 

İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik’in yaptığı dua ile açılışı gerçekleşti.

 

Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir’de, “Midyat belediye Başkanımız Veysi Şahin beyin ilk seçildiği günden beri Midyat’ımıza vermiş olduğu sözlerden bir tanesi de Estel kesiminde ne olacaksa, Midyat kesiminde de aynısı olacak. Bu şekilde yol haritasıyla Estel’ de açılmış olan sağlık kabini Midyat’ta da aynısını Midyatlı vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Burada çarşıda hastaneye gidemeyen yaşlı hastalarımız yahut acil çarşıda hastalanan hastalarımızı burada gereken tedavileri yapılıp, eğer hastane gerekiyorsa hastanede ambulans çağrılarak gönderilecekler.  Bu hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin'e teşekkür ediyoruz.” Dedi.  

 

Sağlık kabininin açılışına, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, İlçe Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, Belediye Başkan yardımcıları Şehmus İleri, Abdurrahim Çelik, Seyfettin Taş, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Elif Urazin ile protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2020, 12:05

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER