banner113

Valilik 6 İlçede Sokağa Çıkma Yasağı ilan Etti.

Mardin Valiliği tarafından ilçelerde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Valilik 6 İlçede Sokağa Çıkma Yasağı ilan Etti.

Kobanê’ye yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla yaşanan eylemler şiddetlenirken Mardin Valiliği tarafından ilçelerde sokağa çıkma yasağı konuldu.

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada Sokağa çıkma yasağının Kızıltepe ve Nusaybin ilçeleri için saat 17: 00 itibari ile Mazıdağı, Derik, Savur ve Dargeçit ilçeleri içinde saat 18 itibari ile başlandığı bildirildi.

Valilik açıklamasında, “ 05.10.2014 tarihinden itibaren Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerimiz başta olmak üzere ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince ilimiz Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Mazıdağı, Dargeçit ve Savur ilçelerinde 07.10.2014 günü saat 17:00 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” İfadeleri yer aldı.

Sokağa çıkma yasağı hoparlörler kanalı ile ilçelerde anons yapılıyor. Anonslara rağmen eylemcilerin hala sokaklarda yol kapatma eylemini sürdürdüğü görüldü.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2014, 19:52

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER