banner113

Vali Demirtaş, 2021 Yılı İçin Müjdeler Verdi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, TRT GAP Diyarbakır radyosunun ‘Yöremizden’ programı kapsamında canlı yayın konuğu oldu.

Vali Demirtaş, 2021 Yılı İçin Müjdeler Verdi
 TRT GAP Diyarbakır Radyosu’nda yayınlanan "Yöremizden" adlı programın canlı yayınına katılan Vali Demirtaş, 2020 yılında gerçekleştirilen yatırım ve hizmetlerin yanı sıra 2021 yılında yapılması planlanan yatırım ve hizmetleri dinleyicilerle paylaştı.

 

Hoşgörü ve huzurun hakim olduğu Mardin’in büyüyerek geliştiğini belirten Vali Demirtaş, 2021 yılının hizmet ve yatırım yılı olacağını vurguladı.

2021 yılında Mardin’de içme suyu problemini ortadan kaldırmayı hedeflediklerini vurgulayan Vali Demirtaş, “Nusaybin- Kızıltepe, Artuklu, Yeşilli ve Ömerli İlçelerimiz başta olmak üzere birçok kırsal mahalle ile birlikte yaklaşık 550 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan içme suyu İsale Hattı Yenileme Projemiz var. İnşallah bu hattımız yenilendiğinde vatandaşlarımızın su problemi kalmayacak. Bizim için çok önemli diğer bir proje ise ‘GAP Sulama Projesi’dir.  Bu proje kapsamı Mezopotamya Ovasının sulanmasıdır. Mezopotamya Ovasında 309 bin 163 hektarlık tarımsal alan bulunuyor. GAP projesiyle birlikte 171 bin 341 hektarlık alan suya kavuşmuş olacak.” dedi.

 

Kente yeni organize sanayi bölgesi kazandırarak işsizlik sorununu ortadan kaldırmaya çalıştıklarını kaydeden Vali Demirtaş, “Un ihracatının yaklaşık bir milyon tonunu karşılayarak birinci sırada yer alan Mardin’imizin 2.Organize Sanayi Bölgesinin altyapısını tamamen bitirmek üzereyiz. Midyat ilçemizde şehrimizin 3’üncü Organize Sanayi Bölgesini kuracağız. Yine Nusaybin ilçemizde 500 dekarlık bir alana sahibi tekstil kent projemiz bulunuyor.  Artuklu, Nusaybin, Midyat, Mazıdağı ve Kızıltepe İlçelerimize Küçük Sanayi Siteleri Yapıldı. Ayrıca Kızıltepe’ye 1 tane daha yapılmayı planlıyoruz.” diye belirtti.

 

Vali Demirtaş, şöyle devam etti: “Artuklu, Kızıltepe, Nusaybin, Midyat, Yeşilli ve Ömerli ilçelerimize Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın destekleriyle Millet Bahçeleri yapmak için gerekli çalışmaları gerçekleşiyoruz. Her bir ilçemize en az bir Kapalı Semt Pazarı kazandıracağız. Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Tesisi için çalışmalarımız sürüyor. Midyat, Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerimize otogar yapmayı planlıyoruz. Çocuklar için Trafik Eğitim Merkezi, Artuklu ilçemizin otopark sorunu çözmek için çok katlı otopark, Kızıltepe ve Artuklu İlçelerimize Sebze ve Meyve Hali, Kızıltepe İlçemize Mezbahane ve Canlı Hayvan Borsası, Kırsal mahallelerimize 300 adet çocuk parkı, Seyir Terası, Artuklu ilçemize Fuar ve Kongre Merkezi, Derik ve Nusaybin ilçelerimize Geçici Hayvan Bakım Evi projelerimizi vatandaşlarımıza kazandıracağız.”

 

Yollarda geniş kapsamlı çalışmalar başlayacak

Mardin genelinde sorumluluk alanında bulunan yollarda onarım ve bakımın yanı sıra sıcak asfalt çalışmalarında başlayacağını müjdeleyen Vali Demirtaş, “İlçe merkezlerimizde ve kırsal mahallelerimizdeki yollarda geniş kapsamlı çalışmalar gerçekleştireceğiz. İhtiyaçlara cevap vermek için Artuklu ve Kızıltepe İlçelerinde yeni mezarlık alanların tespiti çalışmalarımız sürüyor.  10 İlçemizde bulunan toplam 87 Mezarlık alanında onarım işlemlerimiz olacak. Artuklu ilçemizde 10 adet Tarihi Çarşının Restorasyon Uygulamasını ve Canlandırılmasını tamamladık. Nusaybin ilçemizde de tarihi çarşılarımızın restorasyonu için çalışmalarımız sürüyor. Sit Alanında bulunan kaçak yapıların ve betonarme eklentilerin yıkımını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Midyat İlçemize Polis Evi yapacağız.” dedi.

 

Geleceğe yönelik yatırımlarında hız kesmeden sürdürüldüğünü dile getiren Vali Demirtaş, “800 adet derslik ihtiyacımız var bunun için İl Merkezine ve İlçelerimize yeni okulların yapılması çalışmalarımızı hızlandırdık. Derik ilçemizdeki Gençlik Merkezini Büyükşehir Belediyesi olarak tamamlayacağız.  Gençlik ve Spor Bakanımıza teşekkür ediyorum. İlimizde çok ciddi anlamda yatırımları var. 2 Adet Gençlik Merkezi, 4 Adet Sentetik Futbol Sahası, 1’i kapalı 8 Adet Yarı Olimpik, 18 Adet Sentetik Halı Saha, 5 Adet Basketbol- Voleybol Sahası, 3 Adet Tenis Kortu ve 1 Adet Spor Salonu yapılıyor. Vatandaşlarımızı dinleyerek yeni yatırımları gerçekleştireceğiz. Mesai menfuru gözetmeksizin vatandaşlarımızın yanında olacağız.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2021, 16:56

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER