banner113

Tarımdaki sorunlar bir dosya halinde Bakan’ Eker’e sunuldu.

Mardin Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Mehmet Ali Dündar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e, 2011 yılı Mardin’de Tarımda Mevcut Durum ve Sorunlar -Öneriler başlıklı bir dosya sundu. Başkan Dündar İl genelinde yaşanan elektrik dalgalanmaları ve kesintilerin üretici ve vatandaşları zor durma düşürdüğünü Bakan Eker’e iletti.

Tarımdaki sorunlar bir dosya halinde Bakan’ Eker’e sunuldu.

 Mardin Ziraat Mühendisleri İl Temsilcisi ve Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Mardin’e gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile bir araya gelerek kamu ve özel sektörde çalışan Ziraat Mühendislerinin sıkıntılarını ve elektrik dalgalanmalarını dile getirdi. Mardin’de Tarım alanında yaşanan sıkıntıları da dile getiren Dündar

Bakan Mehdi Eker’e 2011 yılı Mardin’de Tarımda Mevcut Durum ve Sorunlar -Öneriler başlıklı bir dosya sundu. Başkan Dündar, hazırlanan dosyada Mardin de tarımsal üretimdeki sorunları ve mevcut yapıyı değerlendirmeye çalıştıklarını söyledi. Dündar, hazırlanan dosya ile ilgili bilgi Bakan Eker’e bilgi verirken ,”Mardin’in Tarımsal sorunlarını birkaç sayfada ifade edemeyeceğini, Ancak özet olan ve eksiği olabilecek bu çalışmanın önümüzdeki süreçte hem bize hem de tarım sektörü ile ilgili tüm kesimlere bilgi notu olmasını umut ettiklerini ifade etti. Dündar Tarımsal üretim ve üreticilerin sorunlarını daha geniş kapsamlı ele aldıklarını dile getiren Dündar Mardin tarımına bir katkı belgesi olması bakımından önemli bir çalışma olduğunu kaydetti.

 

Bakan Eker’e Mardin ziraat mühendisleri odasına kayıtlı 250 ziraat mühendisinin olduğunu ifade eden Başkan Dündar, tarımsal alanda yaşanan sıkıntıların çözümü içinde tarımsal potansiyelin daha karlı bir üretime kanalize edilebilmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.  Bakan Eker ile yaptığı 45 dakikalık görüşmede Mardin’de görev yapan Ziraat Mühendisleri ve tarım alanında yaşanan sıkıntıları dile getiren Başkan Dündar, Mardin’de yaşanan elektrik dalgalanmalarına çözüm bulunmasını istedi.

 

2011 Mardin’de “Tarım’da, Mevcut Durum, Sorunlar -Öneriler başlıklı dosyayı incelemesinin ardından sorunların çözümü için gerekli adımları atacaklarını söyleyen Bakan Eker  “Ayrıca, elektrik kesintisi ve dalgalanmaları ile ilgili olarak bütün bölgede sorun yaşanmaktadır. Elektrik miktarında ana nakilde hiçbir sorun yok. Elektrik üretiyor. Bölgeye sevk ediliyor. Ancak kaçak kuyulardan dolayı, ani yüklenmelerden dolayı hem kesinti hem dalgalanma oluyor. Elektrik kesintisinde de yine en büyük suç bizde. Bu bölgedeki yaşayan bazı vatandaşların yol açtığı sıkıntıyı hepimiz çekiyoruz. Bu konu ile ilgili olarak sorunun çözümü için çalışmalara başlanmıştır. " dedi

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2012, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER