banner113

MTDF Türkiye’nin Toplumsal Barışına Saldırı Yapılmıştır.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu bu saldırı Türkiye’nin toplumsal barışına yapılmıştır.

MTDF Türkiye’nin Toplumsal Barışına Saldırı Yapılmıştır.

MTDF Başkanı Mehmet Şerif Öter, saldırıyı lanetleyerek; “Suruç’ta yapılan canlı bomba eylemi Türkiye’nin toplumsal barışına yapılmış saldırıdır.
Saldırının, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) Kobani ile ilgili düzenlenen bir basın açıklaması yaptığı sırada gerçekleştiği öğrenildi. Basın açıklaması sırasında orada ortalama 300 kişinin olduğu söyleniyor. Ülkenin birçok kentinden gelen bir sivil toplum kuruluşunun (SGDF) basın açıklaması sırasında gerçekleşen patlama 30 ölüm, 100 e yakın yaralı ile sonuçlanmıştır. Ölü ayısının artacağı, yaralılardan bir kısmının ağır olduğu söyleniyor. Tablo çok acı. Öncelikle yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Devir kenetlenme, tek vücut olma zamanıdır. Halkımızı sükûnete davet ediyoruz. Acımız büyük, başka acı olayların yaşanmaması için sağduyulu olmak zorundayız.
ABD ve batılı emperyalistler İran ile anlaşmaya vardığı bir dönemde yapılan bu saldırı manidardır. Bu tür canice katliamları gerçekleştiren örgüt ve yapılar Emperyal menşeidir.
Bunu yapan ve yaptıranlar insanlıktan nasibini alamamış yarattıklardır. Bunları lanetlemek, kınamak yetmez. Bu canileri ifade edecek, tanımlayacak bir sözcük bulamıyoruz en ağır kelime bile yetersiz kalıyor. Hep birlikte bu yaralarımızı sarıp, içimizde olan bu insanları tespit edip, yok etmeliyiz. Türkiye’nin başı sağ olsun.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2015, 21:02

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER