banner113

Miraç Kandili Mardin’de dualarla ihya edildi

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Mekke’den Kudüs’e, oradan da Allah'ın (Celle Celaluhu) huzuruna yükseldiği gece olan Miraç Kandili, Mardin merkez ve ilçelerdeki camilerde ihya edildi.

Miraç Kandili Mardin’de dualarla ihya edildi
 İslam alemi, Hazreti Muhammed'in (Sallahu Aleyhi Veselem) "Allah'ım! Recep ve Şaban aylarını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan'a kavuştur." dualarıyla karşılamış olduğu, "üç aylar" olarak bilinen ve Recep ayı içerisinde bulunan iki kandilden ilki olan Regaib Kandilinin ardından idrak edilen Miraç Kandiline ulaşmanın sevinç, heyecan ve mutluluğunu yaşıyor.

 

Kandil vesilesiyle Mardin merkez ve ilçelerindeki camilerde sınırlı sayıda kişinin katılımıyla programlar düzenlendi.

Covid-19 tedbirlerinin üst düzeyde alındığı camide, geceyi idrak etmek için camiye gelen vatandaşlar, maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak geceyi ihya etti.Camilerdeki program Kur'an Kerim tilavetiyle başladı, Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla devam etti.

Dua ve ibadetlerle idrak edilen gecede, eller ise İslam coğrafyalarında zulüm altında olan Müslümanların af ve mağfireti için açıldı.

 

Camilere gelen vatandaşlar, gece vesilesi ile namaz kılıp dua ettiklerini belirtip İslam âleminin Miraç Kandilini tebrik ettiler.

Kandil programlar, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2021, 09:57

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER