banner113

Marsu Ankara'da Yapılan Katliamı Kınadı

Tüm-Bel-Sen Eş Başkanları ve Marsu Genel Müdürlüğü çalışanlarından oluşan kitle Marsu hizmet binası önünde basın açıklaması yaparak katliamı protesto etti.

Marsu  Ankara'da Yapılan Katliamı Kınadı
“Barış Mitinginin” toplanma yeri olan Tren Garı’nın önünde toplanan kitleye yönelik yapılan saldırı ardından onlarca yurttaşın yaşamını yitirmesi ve yüzü aşkın yurttaşın yararlanması nedeniyle, Marsu hizmet binasına saldırıyı ve katliamı kınamak amacıyla ''Barışa Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz.Sizden Korkmuyoruz'' Pankartı asıldı.
Kitle adına konuşan Tüm-Bel-Sen Şube Temsilcisi Hamdullah Yüksekdağ: Değerli arkadaşlar 10 ekim cumartesi günü devrimci ve emekçilerin barış ve demokrasi talebine
Akp nin yanıtı katliam olmuştur... “İnadına barış” diyen barış savunucularını göz göre göre katledenleri ve bu katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyoruz.
(DİSK), (KESK), (TMMOB) (TTB) olarak ankaradaki katliamı protesto etmek için bugün ve yarın üretimden gelen gücümüzü kullanıp iş üretmiyoruz. Grevimize Bütün sendikaları, meslek örgütlerini, siyasi partileri, hangi sendikanın üyesi olursa olsun bütün işçileri, kamu çalışanlarını, insanlığa sahip çıkan bütün yurttaşlarımızı katılmaya çağırıyoruz"
"Başvurusu Ankara Valiliği'ne yapılmış, bütünüyle barışçıl bir miting için ankarada bulunan emekçilere Savaşa karşı barışı, baskı, şiddet ve zora karşı özgürlükleri, demokrasiyi, yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini hep birlikte yükseltmek için bir araya gelmiştik. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız. Hiç kimse bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Bombaları tanıyoruz. 18 Mayıs'ta Adana ve Mersin'deki, 5 Haziran'da Diyarbakır'daki, 20 Temmuz'da Suruç'taki patlamalardan tanıyoruz, aynı seriden biliyoruz."yapılanlar karşısında korkmayıp, yılmayacaz. Tek ses, tek yumruk olarak haykırmak gerekir. akp nin faşizan uygulamalarına karşı, sarayın kurmak istediği rejimine karşı durduğumuzu hep birlikte haykıralım. Savaşa hayır barış hemen şimdi"
Katilleri tanıyoruz. Katiller; diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır “Katiller; 400 vekil alamadıkları için Ülkeyi iç savaşa sürükleyenlerdir. Katiller; yarattıkları terör ve dehşetin korkusuyla 1 kasım seçimlerinden galip çıkmaya çalışanlardır. Katiller; aylardır akrep’lerle, toma’larla, tanklarla, toplarla ülkeyi kan gölüne çevirenlerdir. Amaçlarını biliyoruz. Amaçları; bizi korkutarak, bizi yıldırarak, bizi sindirerek on üç yıllık zulüm ve hırsızlık düzenlerini sürdürmeye çalışmaktır. Amaçlanan; halkın iradesine rağmen Kaçak Saray’daki iktidarlarını devam ettirmeye çalışmaktır. Amaçları sokağa çıkma yasakları, katliamlar gerçekleştirerek, halkın iradesini ve direnişini kırmaya yöneliktir. Emek, Barış ve Demokrasi Mitingimiz kana bulayanlara sesleniyoruz: bütün vahşetinize rağmen bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen Eşit, Özgür, Demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vaz geçmeyeceğiz” .. son zamanlarda savaşı desteklemek için mitingler düzenleyen yandaş sendikalar malesef hala aramızda üye bulabilmektedirler. gün tavrımızı netleştirme günüdür. ya savaştan yada barıştan yana tavır koyma günüdür . bu tür sendikalarla bağı olan bütün emekçi arkadaşlarımızı barıştan KESK, DİSK tavır koymaya davet ediyoruz. '' denildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2015, 17:14

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER