banner113

Mardinliler Şifayı Ekinözü İçmelerinde Arıyor

Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesinde 3 ayrı kaynaktan çıkan İçmesi ile her yıl binlerce insanın yanı sıra Mardinlilerinde ziyaret ettiği Ekinözü’ndeki şifalı sular vatandaşların hizmetine bu yılda açıldı.

Mardinliler Şifayı Ekinözü İçmelerinde Arıyor
 Ekinözü ilçesi sınırları içinde bulunan ve şifalı suları ile meşhur “İçmeler ” mevkiinde ciddi yatırımlar yapıldığını ve yapılacağını aktaran Çeleğen, “Kahramanmaraş başta olmak üzere Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Şırnak,  Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin, Bitlis, Elazığ, Bingöl, Kars, Konya, Karaman, İstanbul, Malatya ile çevre il ve ilçelerinden gelerek içme mevkiinde ki şifalı kaynak sulardan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız her geçen gün artığını ifade ederek  vatandaşları  Ekinözü’ne beklediklerini söyledi. 

Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesinde 3 ayrı kaynaktan çıkan İçmesi ile her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği Ekinözü’ndeki şifalı suların 12 ay boyunca değerlendirilmesi amacıyla bu yıl festivali organize ettiklerini belirten Çeleğen, Ekinözü’nü Türkiye ve dünyaya tanıtmak için 30­31 Temmuz tarihleri arasında 1. Ekinözü İçmeler Kültür ve Turizm Festivali düzenleyeceklerini kaydetti.

Ekinözü’ne sadece sağlık turizmi noktasında değil doğa ve tabiat güzellikleriyle birlikte bir bütün olarak baktığımız zaman 12 ay boyunca turist çekebilecek potansiyeli olduğunu görürüz. Bu potansiyeli ortaya çıkarmak ve harekete geçirmek için de bu yıl geniş kapsamlı bir festival düzenleyeceğiz. Ekinözü gibi turizm kentleri dünyanın her bölgesinden insanları davet eden bir yapı içerisinde olması gerekiyor. Sağlık turizmi noktasında çok önemli bir değer olan Ekinözü ve İçmelerin ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılması, duyurulması ve bir yaşam alanı olarak tanıtılması gerekiyor. Kahramanmaraş’ın incisi diyebileceğimiz Ekinözü’müz sahip olduğu özelliklerini ne kadar iyi anlatırsak buraya gelen ziyaretçi sayısını da bir o kadar arttırabiliriz. Bunu sağlamak için de insanların, doğal yaşamla iç içe olacakları ve 10’dan fazla hastalığa iyi geldiği yönünde rapor bulunan doğal maden suyu ile şifa bulacaklarını bilmeleri gerekiyor. Ekinözü Belediyesi olarak bu geniş kapsamlı tanıtım ayağını, Ekinözü İçmeler Kültür ve Turizm Festivali düzenleyerek atıyoruz. Festivalin bize çok katkısı olacağına inanıyoruz" dedi.

 İlçede bulunan ve dünyada nadir bir benzeri olmayan sodalı ve şifalı suyu ile yaz aylarında gelen ziyaretçilerden dolayı sıkıntı yaşanmaması için ilçe Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, ilçeyi şantiyeye çevirerek hizmet etmeye çalışıyor. Kış ayının uzun süre olması ve il merkezine olan uzaklığı dolayısı ile ilçedeki misafirlerin ve ilçe halkının sıkıntı yaşamaması için birçok ilde dahi bulunmayan 34 metre genişliğinde açılacak olan bulvarlarla Ekinözü modern bir ilçe halini alıyor.

İNSANLAR AKIN AKIN GELİYOR

Ekinözü ilçesi sınırları içinde bulunan ve şifalı suları ile meşhur “İçmeler ” mevkiinde ciddi yatırımlar yapıldığını ve yapılacağını aktaran Çeleğen, “Kahramanmaraş başta olmak üzere Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Şırnak,  Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin, Bitlis, Elazığ, Bingöl, Kars, Konya, Karaman, İstanbul, Malatya ile çevre il ve ilçelerinden gelerek içme mevkiinde ki şifalı kaynak sulardan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız her geçen gün artıyor. İnsanlar sağlık bulmak için buralara akın akın geliyor” dedi.Kahramanmaraş'ın şifalı sularıyla meşhur Ekinözü ilçesinde 2016 sezonunun yaklaştığını belirten Başkan Çeleğen,gelecek turistler için tüm hazırlıkların yapıldığını belirterek; açıklamasını şöyle sürdürdü: “İçmelerimiz şifa kaynağı, ancak yeterli tanıtım yapamıyoruz.Onun için Kahramanmaraş Milletvekilimiz Veysi Kaynak’ın Başbakan Yardımcısı olması bizler için ilçelerimizin tanıtımı açısından bir şanstır. Ekinözü’ndeki şifalı suyumuz, birçok hastalığa iyi geliyor. Ekinözü İçmeleri, halk arasında ‘Doğal Hastane’ olarak adlandırılıyor. Doğadan gelen suların içilmesi veya banyo yapılmasıyla, yaklaşık 12 hastalığın tedavisi mümkün. Doktorlar tarafından da tavsiye edilen astım, bronşit, cilt hastalıkları, basur, mide ve bağırsak tembelliği, böbrek ve idrar yolları, damar sertliği, şeker ve karaciğer gibi rahatsızlıklara iyi geliyor.İçmelerimiz, havaların ısınmasıyla beraber vatandaşların akınına uğramaya başlayacak.”

İÇMELERİN GELECEĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ,

 

İlçenin her tarafında çeşitli iyileştirme çalışmalarının yapıldığını dile getiren Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, “Ekinözü Yukarı İçmeler mesire alanımızı 22 bin metrekarelik bir alanda yapıyoruz. İnşaat çalışmaları tamamlandı. Ekinözü Yukarı İçmeler Mesire Alanımızda restoran, wc, gölet, futbol sahası, basketbol sahası, 2 adet çocuk oyun alanı, kamelya, piknik masaları, banklar, yeşil alanlar yapılacak ve içinden geçen tahliye kanalı düzenlenecek” diye konuştu.

 

 

Ekinözü’ne en büyük desteği Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin verdiğini kaydeden Çeleğen, ilçede hummalı bir çalışma yapıldığını ifade etti. İlçede 3 adet içme denilen şifalı suyun bulunduğunu bildiren Başkan Çeleğen, “Orta İçmeler ile Yukarı içmeler arasında büyük bulvar çalışması yapıldı. İlçenin iki girişini modernin güzelliğe kavuşması lazım, içmelerdeki caddelerin alt yapı çalışmaları sürdürülürken, kaldırımlar için de yenileme kararı alındı. Önümüzdeki 1 ay içinde bitirilmesi planlanan çalışmaların ardından ilçe merkezindeki ve İçmelerdeki tüm caddeler modern bir görünüm  aldı” dedi.

MİSAFİRLERİMİZ TEKRAR GELSİNLER

2014 seçimlerinde Ekinözü Belediye Başkanı seçildikten sonra ilçe için kollarını sıvadığını ifade eden Çeleğen,“Yaklaşık 2 yıldır belediye başkanıyım. Göreve gelirken önceliklerimizi belirleyip o şekilde hareket ettik. “Halka Hizmet Hakka Hizmet” anlayışı ile yola çıkarken Ekinözü için, ilçemiz için neler yapabiliriz anlayışıyla plan ve programlarımızı yaptık ve şuanda yolumuza devam ediyoruz.Gerçekten 5 yıl içerisinde yapılacak olanları bu yıl yapacağız ve bitireceğiz. Allah’ın izniyle yapacağımız çalışmaları maddeler halinde eğer sıralarsak bizim en büyük önceliğimiz Ekinözü İçmelerimiz çünkü yaz aylarının gelmesi ile birlikte misafirler geliyor insanların geldiği ortamları güzel yapacaksın ki gelecek sezonda tekrar gelsinler” şeklinde konuştu.

GECEMİZ GÜNDÜZ DEMEDEN CADDELER, KALDIRIMLAR YENİLENNİYOR

İlçede parke taş ve imar revizyonlarının yenilendiğini aktaran Ekinözü Belediye Başkanı Çeleğen, şöyle konuştu: “Araç alımlarının yanında ilçede birçok hizmet için çalışmalarımız devam ediyor. Geçen yıl içerisinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile şehir içi yollarımız asfaltlandı. İnşallah bu yılda devam edeceğiz. Gerçekten bir şehrin girişi görünümü çok önemli o açıdan biz ilçenin girişini kötü durumdan kurtarıp modern bir ilçe girişine çevirdik ve 2 hafta içerisinde kavuşturmayı amaçlıyoruz. Asfalt ve andezit taşından kaldırım yapacağız, peyzaj çalışmalarımız da sürüyor. Bunun yanında tabi ki şehir merkezi bir şehrin görünümü için çok önemlidir. Biz belediye olarak bunu çok önemsiyoruz ve nasip olursa 2 ay içinde şehir merkezimiz gerçekten modern bir ilçe görünümüne kavuşacak. İçmelerde Mesire alanı yapıyoruz Gerçekten de ilçemiz için iyi bir görünümde değildi. Burada da ciddi bir çalışma içindeyiz. çalışmaları bitirip mesire alanını parkımızı da halkımızın hizmetine açtık  .”

2 YIL İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRDİK

Belediye olarak “Ekinözü’ne ve Ekinözülülere ne yaparsak azdır” diyen başkan Çeleğen, Ekinözü’nün konum itibari ile bulunmaz bir ilçe olduğunu belirtti.

İlçede birlik beraberlik adına güzel işlerin devam ettiğini bildiren Başkan Çeleğen, konumu, huzuru ve kardeşlik bağı, dayanışması, birlik ve beraberliği itibariyle Ekinözü’nün diğer ilçeler arasında gözde olan bir ilçe olduğunu söyledi. İlçede kendi akrabalarının yaşadığını hatırlatan Çeleğen, yanlış bir iş yapmaları halinde ilçenin büyükleri tarafından uyarıldıklarını belirterek şu ifadelere yer verdi: “Seçilen bir kişi olarak, belediye olarak hizmet anlamında, çok şeyler yapılması gerekiyor. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımız, yılardır hizmet konusunda büyük sıkıntılar çekmekte. Ekinözü gelişen ve büyüyen bir ilçe olduğu için bunu da bu yıl başlattık.Çalışmalarız bitecek ve halkımızın hizmetine sunacağız. Tabi biz bu çalışmaları 2 yıl içinde yaptık. Bunlar 5 yıllık süre içinde yapılacak çalışmalardır ama biz bunu 2 yılda gerçekleştirdik. İnşallah elimizden geldiği kadar bu ve bunun gibi Ekinözü’nün ihtiyacı olan projeler geliştirme gayreti içindeyiz. Ekinözü’ne hizmet vermek için var gücümüzle çalışacağız. Bu konuda hemşerilerimiz bize güvenebilir. Kendileri de iyi biliyorlar ki belediyemizin kapıları her zaman kendilerine açık. Her zaman da emirleri başımızın üstündedir. Çünkü Ekinözülü hemşerilerimiz hizmetlerin en iyisine layıktır. Ekinözülü hemşerilerimize çağrımız; öncelikle bize güvensinler.Çünkü biz hemşerimizi asla mahcup etmeyeceğiz. Ekinözü için en güzel hizmetleri yapacağız. Çünkü bizim ilçemizde kardeşlik hukuku had safhadadır. Ekinözü ilçemiz en güzel hizmetlere layıktır.Bizde bunun için çalışmaktayız. İnanın ki Ekinözü’nü daha güzel günler beklemekte”

YOL ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

İlçe girişindeki yol genişletme çalışmalarında sona yaklaştıklarını ifade eden Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen,şunları söyledi: “Yol genişletme çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Ekinözü ilçesinin güzel bir görünüm kazanması için çalışıyoruz. İçmelerin sezonun açılmasına kısa bir zaman kaldığı için çalışmalara ağırlık verdik. Zaten ilçenin ve içmelerin giriş noktası olan bölgede yol genişletme çalışması, bitme aşamasına geldi.”

18 bin kişinin yaşadığı Ekinözü ilçesinde yaz aylarının gelmesi ile birlikte nüfusun 150 bin kişiyi buluğunu belirten Başkan Çeleğen, Ekinözü Belediyesi güzergâhında bulunan ve içmeler yolu ile kesişen alanda genişletme çalışmalarına aralıksız devam ederken; içmeler sezonu içinde çocuk oyun grubu, dinlenme bankları, yürüyüş ve spor aletlerinin yer alacağı yeşil alan, park ve peyzaj çalışmalarında tamamlandığını vurguladı.

İlçedeki şifalı kaynak sularına akın eden  Mardinliler ise şunları söylediler: “Memleketimizden her yıl buraya geliyoruz. Biliyoruz birçok hastalığa iyi geldiğini ve bizde bu kaynaktan faydalanmaya çalışıyoruz. Özellikle yaşlılarımızı getiriyoruz. Rahatsızlığı olan yakınlarımızı getiriyoruz. İnşallah şifa olur diyoruz. Belediyemizin yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz”

 

 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 22:10

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER