banner113

Mardin'li Kadınlar Suruç'a Hareket Edecek

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Uluslararası Mücadele günü dolayısıyla Mardin Büyükşehir Belediyesi kadın çalışanları basın açıklaması yaptı.

Mardin'li Kadınlar Suruç'a Hareket Edecek

- Açıklamanın  ardından kadınlar, Kader Ortakaya adına 54 bin metrekarelik alana zeytin ağacı dikimi gerçekleştirdi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Uluslararası Mücadele günü dolayısıyla Mardin Büyükşehir Belediyesi kadın çalışanları belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve daire başkanları, Kadın avukatlar, Barış Anneleri, Belediye emekçileri ve çok sayıda kişi katıldı.

"Mardinli kadınlar Suruç'a hareket edecek"

Sağnak yağmur altında yapılan açıklama öncesinde konuşan  HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, bir toplumun özgürlüğünün ancak o toplumda kadının özgürleşmesi ile olacağını ifade etti. Yıldırım, sözlerinin sonunda da 25 Kasım günü Kobanê'de DAİŞ çetelerine karşı savaşan kadınlara destek vermek amacıyla Suruç'a gideceklerini söyledi.

Yıldırım'ın açıklamasının ardından da kitle adına Mardin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hafize Aymelek basın açıklamasını okudu. Aymelek, Türkiye'de siyasetin erkek egemen bir zihniyetle kadını dışladığını kaydederek "Bu anlamda Kadın Özgürlük Mücadelesinin kazanımı olan örgütlü kadın gücünün ortaya çıkardığı sonuç ; Siyasette ve yaşamın her alanında, eşit temsiliyet ve yüzyılın  projesi olan Eş Başkanlık sistemi ve özgür eş yaşam modeli olarak yerel yönetim anlayışımızın bir kazanımı olan Kadın Daire Başkanlığımıza etkisinin pratik bir sonucudur. Böylelikle kadınlar fiiliyatta artık siyasetin içerisinde kendi politikalarını daha etkin olarak üretir hale gelmiştir. Çünkü kadınlar yaşamı ören ve yaşamın her alanında çözüm üretenlerdir " dedi.

"DAİŞ çeteleri eril zihniyetin başka bir versiyonudur"

Özellikle kadınları hedef alan DAİŞ çetelerine dikkat çeken Aymelek , Şengalli kadınları kaçırarak kadın pazarlarını oluşturup satmalarının da eril zihniyetin başka bir versiyonu olduğunu söyledi. Aymelek, insanlık dışı gerçekleştirilen kadına yönelik saldırılar sonucunda Şengalli kadınların sergilemiş olduğu mücadelenin de kendi mücadeleleri olduğunun altını çizdi.

"Süreç zaman aşımına uğratılmak isteniyor"

İki yıllık müzakere sürecine vurgu yapan Aymelek , AKP hükümetinin oyalama taktikleri ile sürecin zaman aşımına uğratılmak istendiğini ifade etti. "Kürtlere ve kadınlara 40 yılın kazanımı olan Özgürlük Mücadelesini boşa çıkartma hesaplarını, kadınların örgütlü gücü ve bu süreci sahiplenerek altüst edecektir"  diyen Aymelek, açıklamaya son verdi.

Açıklamanın ardında kadınlar Kader Ortakaya için belirlenen 54 bin metre karelik zeytinliğe giderek 60 tane zeytin ağacı dikimi gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2014, 21:00

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER