banner113

Mardin’de CoronoVac aşısı uygulanmaya başlandı

İlk aşı dün akşam sağlık bakanı Fahrettin Koca'ya uygulanmıştı..

Mardin’de CoronoVac aşısı uygulanmaya başlandı
 Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısı, kentte sağlık kurumlarında 62 odada yapılmaya başlandı.

 

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş ile İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, Mardin Devlet Hastanesinde aşı çalışmalarını takip ederek, sağlık çalışanlarına geçmiş olsun temennisinde bulundu.

 

Gazetecilere açıklamada bulunan Demirtaş, Kentte sağlık çalışanlarına sabahtan itibaren ilk doz aşılamanın başladığını söyledi.

Mardin'de Covid-19 aşısını 62 odada yapmaya başladıklarını, bugün itibariyle sağlık çalışanlarının aşılarını yaptıklarını kaydeden Demirtaş, sağlık çalışanlarından kısa süre sonra vatandaşlara başlanacağını aktardı.

 

Bilim kurulunun verdiği talimatları sürdüreceklerini kaydeden Demirtaş, şöyle dedi:

“Bugüne kadar yapmış oldukları fedakârlıklarından dolayı Şimdiden bütün sağılık çalışanlarına teşekkür ediyorum. En yıkan zamanda bu aşılama çalışmaların biteceğini düşünüyorum.”

 

Aşıların yapılmasının bu sürecin bittiği anlamına gelmediğini aktaran Demirtaş, bu süre zarfında herkesin sosyal mesafe maske ve temizlik kurallarına uymanın sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. (İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2021, 12:08

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER