banner113

Mardin’de Altyapı Çalışması Tamamlanan Birinci Cadde’nin Üstyapı Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Birinci Cadde altyapı çalışmalarının üçüncü ve son etabı tamamlandı.Toplam 13 kilometre uzunluğunda ki altyapı şebekesinin tamamı yenilendi. Altyapı projesinin tamamlanmasının ardından Birinci Cadde bazalt taşı döşeme ve kaldırım çalışmaları hızla devam ediyor.

Mardin’de Altyapı Çalışması Tamamlanan Birinci Cadde’nin  Üstyapı Çalışmaları Hızla Devam Ediyor
 Üç kilometrelik cadde’nin yaklaşık 1,5 kilometrelik bölümünde bazalt taşı ve kaldırım yapımı  tamamlandı.Telekom ve TEDAŞ’ın kablolarını yer altına almasıyla da Birinci Cadde tarihi aslına uygun hale gelirken  kabloların oluşturduğu görsel kirlilikten de kurtulmuş olacak.

            Mardin Belediyesi ile Mardin Valiliği’nin ortaklaşa yürüttüğü Sit Alanı Altyapı Su ve Kanalizasyon Yenileme Çalışmaları Projesi devam ediyor. Üçüncü ve son etabı tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından üst yapı çalışmaları hızla devam ediyor.

      

       Ramazan  Bayramı’nın hemen ardından başlayan üçüncü  ve son etap çalışmaları kapsamında,  Cumhuriyet Meydanı ile Diyarbakırkapı arasında kalan kısımda da alt yapı çalışmaları tamamlandı. Son etap çalışmalarında öncelikle su ve kanalizasyon boruları yenilenerek, yağmur drenaj hatları yerleştirildi. Telekom ile TEDAŞ’a ait kablolar yer altına çekildi. Son olarak parke taşları ile kaldırımların tamamı tarihi dokuya uygun bazalt taşı ile yenileniyor. Üç kilometre uzunluğunda Birinci Cadde’nin yarısında bazalt taşı ve kaldırım döşeme işi tamamlandı.

        Birinci Cadde’de her biri  2700 metre uzunluğunda yağmur, kanalizasyon, su şebekesi olmak üzere  toplam 12,5 kilometre uzunluğunda  5 hat döşendi.  

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2012, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER