banner113

Mardin Umut Kervanı’ndan, Temmuz Ayında 138 Bin 465 TL değerinde İnsani Yardım

Mardin’in Artuklu ve Yeşilli İlçe merkezlerinde ve köylerinde düzenli insani yardım faaliyetlerini yürüten Mardin Umut Kervanı,Temmuz ayında gerçekleştirdikleri faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Mardin Umut Kervanı’ndan, Temmuz Ayında 138 Bin 465 TL değerinde İnsani Yardım
Temmuz ayı içerisinde yapılan yardımlarla ilgili açıklamada bulunan Mardin Umut Kervanı Sekreteri Abdurrahim ÖZGÜN,  Artuklu, Mazıdağı ve Yeşilli ilçelerinde  ikamet eden 272  yerli aileye ve 149  mülteci aileye  vekalet usulüyle kestiğimiz ve muhtaçlara dağıtmak üzere getirilen kırmızı etten 34 bin 975 TL değerinde Kırmızı Et yardımı yapıldı. 95 yerli aileye ve 55 mülteci aileye 15 bin TL değerinde giyim ve ayakkabı yardımı yapıldı. 1 yerli aileye ve 10 mülteci aileye bin 100 TL değerinde gıda paketi, yine hayırseverler aracılığıyla muhtaç aile listesi verme şeklinde de 50 aileye gıda paketi,  28 yerli aileye ve 10 mülteci aileye bin 140 TL değerinde bayram şekeri paketi, 2 yerli aileye ve 28 mülteci aileye 750 TL değerinde Ekmek Paketi yardımı yapıldı. Ayrıca bir hayırseverimiz tarafından Afrika’nın bir damla suya muhtaç ülkelerinde 2 adet su kuyusu açılması için 35 bin 500 TL ve Afrika’da üç ailenin geçimini sağlaması için 6 süt keçisinin bedeli  olan 4 bin 500 TL Umut Kervanı Vakfı hesabına yatırıldı. Ayrıca vekalet verme usulüyle kesilmek üzere 8 adet Yemen’de, 1 adet Filistin’de ve 50 adet Afrika’da kesilmek üzere toplamda 45 bin 500 TL değerinde hayırseverlerimizin toplamda 59 kurbanı yurt dışına gönderildi.

Katkılarından dolayı hayırseverlere teşekkür eden ÖZGÜN, Rabbimize hamdolsun ki Temmuz ayında insani yardım anlamında toplamda 138 bin 465 TL değerinde faaliyet gerçekleştirdik. Şüphesiz bu Allah’ın lütfudur. Hayırseverlerimizin Mardin Umut Kervanı’na olan itimat ve desteğiyle bu faaliyetler gerçekleştirildi. Rabbim hayırlarını kabul etsin, yetim ve muhtaç kardeşlerimiz adına onlara minnettarız.
Yine Artuklu merkezde, Ortaköy’de ve Yeşilli’de yetim ve muhtaçlara umut olmak için gecesini gündüzüne katan, bayramın tüm günlerinde sahada ter döken, insani yardıma gönül vermiş üye ve gönüllülerimize de müteşekkiriz, Rabbim onlardan da razı olsun.  Diyerek sözlerini tamamladı. 

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2020, 14:11

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER