banner113

Mardin Umut Kervanı’ndan Kandil Çalışmaları

Mardin Umut Kervanı, Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili münasebetiyle Mardin merkez ve ilçelerinde farklı insani yardım çalışmalarına imza attı.

Mardin Umut Kervanı’ndan Kandil Çalışmaları

İnsani yardım çalışmaları çerçevesinde her gün düzenli ekmek dağıtımı, yetim ve muhtaçların ihtiyaçlarına göre her ay düzenli giyim yardımı, belli periyotlarla da gıda çalışması gerçekleştiren Mardin Umut Kervanı Berat Kandili münasebetiyle bir dizi çalışmaya imza attı.

Kandil Münasebetiyle Üç İlçede İnsani Yardım Çalışması gerçekleştirildi.

Yapılan ilk çalışmayla ile ilgili açıklama Mardin Umut Kervanı yetkililerinden Metin TEKİN, “Berat Kandili münasebetiyle Mardin Umut Kervanı Artuklu’da üç Kur’an Kursundaki ve Yeşilli Umut Kervanı bir Kur’an Kursundaki hafızlık öğrencilerine kandil münasebetiyle dağıtılmak üzere topkek ve meyve suyundan oluşan ikram paketleri yetkililere teslim edildi. Ayrıca Kabala Umut Kervanı bir camide ve Ortaköy Umut Kervanı iki camide kandil camilerde programlara iştirak edenlere ikram paketlerini dağıttığını” belirtti.

Kandil münasebetiyle gerçekleştirilen diğer çalışmalarla ilgili olarak da açıklama dernek başkanı Fatih AKMAN, “Allah’a hamd olsun, Ramazan gelmeden bereketini görmeye başladık. Bu gün kandil münasebetiyle Mardin Umut Kervanı olarak üç ilçede çalışmalar gerçekleştirilmiş oldu. Toplamda 9 Kur’an Kursu ve camide kandil münasebetiyle ikram paketleri dağıtıldı.”

Kabala Umut Kervanı Gıda Dağıtımı yaptı.

“ Ayrıca Mardin Umut Kervanı ve Kabala Umut Kervanı kandil münasebetiyle yetim ve muhtaçlara yönelik gıda dağıtımı gerçekleştirildi.”

Mazıdağı Umut Kervanı Afrika’da İkiyüz Kişilik Mevlit Yemeği Verdi.

“Mazıdağı Umut Kervanı da Afrika’da hayırseverlerin katkısıyla iki yüz kişiye mevlit yemeği verdi.”

Ortaköy Umut Kervanı Afrika’da Kurban Kestirdi.

“Ortaköy Umut Kervanı da kandil münasebetiyle bir hayırseverin katkısıyla Afrika’da kurban kestirdi.”

Toplamda 7 bin 980 TL Yardım Yapıldı

 “Allah’a sonsuz hamd ediyoruz, Umut Kervanı olarak Mardin merkez, Yeşilli, Mazıdağı, Ortaköy ve Kabala’daki temsilcilik ve gönüllüleriyle 7 bin 980 TL insani yardım gerçekleştirmiş olduk. Allah’ın izniyle hayırseverlerimiz bize ulaştığı kadarıyla biz de bu şekilde yetim ve muhtaçlara ulaşmaya devam edeceğiz.”

Akman,  “Rabbim hayırseverlerden ve sahada koşturan üye ve gönüllülerimizden razı olsun, tekrar kandiliniz mübarek olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2021, 09:20

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER