banner113

Mardin Gazeteciler Derneği Ahmet Türk’ü ziyaret etti.

Mardin Gazeteciler Derneği (MGD) Yönetim Kurulu ve üyeleri, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ü ziyaret etti.

Mardin Gazeteciler Derneği Ahmet Türk’ü ziyaret etti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin 580 milyon TL borcu olduğunu belirterek, “Bin 618 arsa parselden sadece bir mezarlık belediyeye devredildi. O da mezarlık çıktı” dedi.

 

 

Mardin Gazeteciler Derneği (MGD) Yönetim Kurulu ve üyeleri, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ü ziyaret etti. Mardin Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamında gazetecileri ağırlayan Türk, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk, seçimlerden sonra hemen bir tasfiye kurulunun oluşturulduğunu ifade ederek, “28 Mart’ta tasfiye kurulu paylaşım gerçekleştirdi. Bu paylaşımda Artuklu’nun AKP tarafından kaybedeceği anlaşılınca tasfiye oldu. Burada Büyükşehir’in çalışılamaz duruma gelmesi için taşınır taşınmaz bütün mal varlıkları farklı yerlere devredildi. Bin 618 arsadan sadece biri bize devredildi. O da mezarlık çıktı. İl özel idarenin binası yatırım izleme komisyonuna verildi. Atatürk Kültür Merkezi 20 milyon TL’ye yaptırılmış. Hazineye devredildi. Mova Park hazineye devredilmiş. Yine havaalanın etrafında 5 tane büyük arsamız var. Onlarda hazineye devredilmiş durumda. Halkın malı hazineye devrediliyor. Yine özel idarenin 61 aracı farklı kurumlara dağıtılmış. Mardin Büyükşehir Belediyesi binası Artuklu Belediyesi’ne devredilmiş. Şu an ben burada işgalci durumundayım. Kapanan ve yeni kurulan Artuklu Belediyesi’nden 115 milyon TL borç para gönderiliyor, bütün mallarda başka yerlere gönderiliyor” dedi.

 

‘Belediyenin borcu 580 milyon var, imar ayaküstü satılmış’

 

Türk, Büyükşehir Belediyesinin borcunun 580 milyon TL’ye çıktığına da dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Biz bu şartlarda belediyeyi devraldık. Bugün Yenişehir nefes alamaz duruma gelmiş. Gerçekten de imar bırakılmamış. Ayaküstü satılmış adeta. Kimin arazisi varsa müşteri aramışlar adeta, şu ana kadar 20 yıllık bir imar vermişler. Bugün gördüğünüz gibi burada binlerce apartmanlar var. Ama bunlardan hepsine ruhsat izni verilmiş. İhtiyacın üstünde bir imar ve ruhsat izni verilmiş. Şu anda kimse imar için başvuruda bulunmuyor.”

 

‘İşçi ödemelerinde 400 bin TL açığımız var’

 

Türk, şöyle devam etti: “Sudan 45 milyon TL bizim para toplamamız gerekirken 5 milyonu tahsil edebiliyoruz. O da hacizlidir. Su parasına giden  hesap hacizlidir. Oradan da biz alamıyoruz. 4 yıl sonra ödemek üzere borçlanmaya gidilmiş. Yani bize devredilmiş. Şimdi bana gelen ilk iki ayda 9 milyon, ikinci aydan sonra tabi kesintiler başlıyor. İller bankasında kesintiler başlıyor. 5 milyon civarında para kalıyor. İşçiye ve memura ödediğim para ise 5 milyon 400 bin. Burada 400 bin açığım çıkıyor. Bana bin 200’ün üzerinde mezra ve köy devredilmiş. Sadece Mardin merkezi olsa çok iyi hizmet yapardım. Bütün köylerin yolları bozuk. Asfalt olanlarda çukurlar oluşmuş. Makine yok. Vidanjör bir Büyükşehir belediyesinin kullanacağı bir araçtır. Vidanjörlerimiz başka ilçeler dağıtılmış. Bu hukuksuzluktur.”

 

‘Midyat Belediyesi’nden 111 milyon borcu devraldık’

 

Midyat Belediyesi’nin 111 milyon TL borcunun Büyükşehir belediyesine devredildiğini de hatırlatan Türk, “Borçları araştırıyoruz. Belediyenin kullandığı elektrik faturasını bile bana göndermiş. Oysaki bana devredilen sudur, kanalizasyondur, itfaiyedir ve mezbahadır. Bunlar bana devredilmiş. Bunlardan gelen borçları devraldım. 94 tane işçilerle beraber elemanını buraya göndermiş. Adam ziraat mühendisidir, buraya göndermek için mezarlıkta göstermiş. Bunlarla ilgili dava açtık. Yürütmeyi durdurma kararı aldık. Umuyorum ki 4 Temmuz’da da tasfiye kurulu bunları görüşmek için toplanacak” dedi.  

Hastane, Kızıltepe ve Midyat yoluna üst geçit yapılacak

 Türk, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüştüklerini ve karayolları mühendisleri ile birlikte bir proje hazırladıklarını ifade ederek, “Hastane, Kızıltepe kavşağı ve Midyat yolunda üst geçit yapacağız. Tabi Mardin’in birinci caddesi çok önemli. Caddeyi trafiğe kapatmak için çözüm bulamıyoruz. Diyarbakır ve Savur kapılarında çok katlı otopark oluşturmasanız, orayı trafiğe kapatamıyorsunuz. Çünkü esnaf araçlarını nereye bırakacak. Veya turist nereye bırakacak” diye konuştu.

 ‘Bütün farklılıkların temsilcisiyim’

 “Ben Süryani’nin, Ermeni’nin, Arap’ın, Kürt’ün, Ezidi’nin de temsilcisiyim” diyen Türk, şöyle konuştu: “Benim siyasi anlayışım şudur. En az olan gruba pozitif ayrımcılık yapmaktır. Biz bu farklıları görmesek o zaman Kürt için demokratik söylediklerimizin anlamı kalmaz. Bu konuda böyle bir anlayış içerisindeyiz. Biz kucaklayıcı olmasak, halkımızı bölmüş oluruz. Şimdi onlarca kat verilmiş ama altında otopark yok. Bahçe bırakmamışlar. Şimdi bunun faturasını bütün Mardin çekiyor. Burada dar sokaklardan iki araba yan yana geçemiyor. Cadde dedikleri küçücük bir sokak. Böyle bir şehirleşmeyi gerçekleştirmişler. Bunların hepsini yıkmak gibi bir şansım yok. Halk bundan sonra ‘evimizi yıktı’ diyecekler.”

 
Mardin Gazeteciler Derneği (MGD) Yönetim Kurulu ve üyeleri, daha sonra Artuklu Belediyesi eş başkanları sevinç Bozan ve Emin Irmak’ı makamlarında ziyaret ederek, Artuklu ilçesine dair görüş ve önerilerini dile getirdi. Eş başkanlar ise, gazetecilerin önerilerini ve görüşlerini not etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 23:54

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER