banner113

Eş Başkanlar Türk Ve Akyol Akay, Barış Temennisi İle Oylarını Kullandı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay, 1 Kasım milletvekilliği seçimlerine ilişkin sandık başına geçerek oylarını kullandı.

Eş Başkanlar Türk Ve Akyol Akay, Barış Temennisi İle Oylarını Kullandı

Bu seçimin Kürt halkının yanı sıra tüm halklara özgürlük temennisinde bulunan eş başkanlar, herkesin kendi iradesine sahip çıkması çağrısında da bulundu.

 

26’ıncı dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına giden Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay, oylarını kullandı. Eş Başkan Türk, erken saatlerde Artuklu İlçesi Yalım Ortaokulu’na geldi. Burada seçmenler tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan Türk, 1206 numaralı sandık görevlileri ile tokalaştıktan sonra oyunu kullandı. Türk, bugün herkesin özgürlük ve barış için kendi iradesine sahip çıkması gerektiğini ifade ederek “Kürt halkı yıllardır barış, özgürlük ve demokrasi için büyük mücadele veriyor. Bizler artık halkımızın sesinin ve renginin tüm dünya tarafından görülmesini, duyulmasını istiyoruz. Bugün Kürt halkı kendi geleceğine ve kimliğine sahip çıksın. Tabiki devlet kimi yerde valisi, kaymakamı ve jandarması ile çeşitli baskılar yapmaya çalışıyor. Ama Kürt halkının inancı bu seçimi de atlatacaktır. Bu vesileyle seçimin Kürt halkının yanı sıra tüm halklara barış, kardeşlik ve özgürlük getirmesi temennisiyle hayırlı olsun” dedi.

 

Büyükşehir Eş Başkanı Februniye Akyol Akay ise oy kullanmak için Midyat İlçesi Zinciriye İlkokulu’na geldi. 1247 nolu sandıkta oyunu kullanan Akyol Akay, seçimin herkese hayırlı olmasını diledi. 7 Haziran seçimi gibi bu seçimde de ilginin yoğun olduğunu dile getiren Akyol Akay, “Demokrasi halkın tercihleri ile ilerlemeye devam etmektedir. Umuyoruz ki bu seçim Kürt, Türk, Süryani ve Êzidî halklarının yanı sıra tüm dünya halklarına barış, kardeşlik getirir” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2015, 07:00

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER