banner113

Çev-Gön Başkanından Ahmet Türk’e Çağrı

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri derneği Başkanı Menduh Çakar Belediye Mallarının devredilmesiyle ilgili bir basın açıklamsında bulundu.

Çev-Gön Başkanından Ahmet Türk’e Çağrı
Mardin Büyük Şehir belediye başkanlığını kazanan sayın Ahmet Türk’e Başarlılar diliyorum.Tebrik ediyorum. Ahmet Türk’ü zor günler bekliyor maraton başlıyor mazbatayı aldığı zaman yaptığı konuşma, vahim, kabullenecek bir durum değil kendilerinin ifadeleriyle belirttiği gibi bunlar doğruysa Ahmet Türk ü zor günler bekliyor, Türk çalışarak borçları ödemeye başlayacak, bir katrilyona yakın borcu olduğunu, hiçbir binası, arazisi kalmamış, hepsini kılıfına uydurarak bazı yerlere devredildiğini beyan ediyor.
Yetkililer ilgililer bu durumun böyle olmasını görüp, bana ne derse, seyirci kalırsa bu vicdanlara sığmaz,

ŞİMDİ BEN BURADAN SAYIN AHMET TÜRK’E SESLENİYORUM.
Çakar şöyle devam etti;
Bir belediyede olan bitenler harcamalar devirler işlemler yapılırken benim bildiğim kadar Belediye encümenlerinin bilgisi dahilinde olur ve geçen dönemde azınlık tada olsa BDP nin hatırı sayılır belediye encümeni vardı ve bu süreç zarfında belediye bu kadar borç batağına sürüklenirken BDP belediye encümenleri neredeydi. Bu konuda ne kadar rapor hazırladılar kamuoyuyla ne kadar paylaştılar. Özel idare bünyesindeki taşınır ve taşınmazların hazineye ve diğer kurumlara devredilirken BDP’nin 22 il encümeni neredeydi. Bunlar hepsi tartışılmalı bu borçlar nasıl edinmiş bunların altında kimlerin imzası var nerelere harcanmış bunları rapor haline getirip bir basın açıklamasıyla kamuoyunu geniş bir şekilde bilgilendirmeniz gerekir. En azından sizi seçen haklımıza karşı sorumluluk gereğidir.
Bu encümenlerden 22 tanesi BDP li 14 tanesi AK Partili nasıl oluyor bu encümenler uyuyor muydu, hiç mi haberleri olmadı niye ilgililere partisine sivil toplum örgütlerine sendikalara kent konseylerine ilimizin sayın valisine durumu iletmediler. Rapor sunmadılar, hukuki yolara başvurmadılar. Kamu vicdanını rahatlatmak için bunların araştırılıp açığa çıkarılmalıdır.
Ve bu encümenler kendi dönemlerinde ne faaliyetler yaptı halka ne hizmetler verdi ne gibi raporlar hazırladılar Sayın Ahmet Türk bu kişilerden hesap sormalı diye düşünüyorum.
Biz sayın Ahmet Türk ve tüm seçilenlerden şimdiye kadar yapılmayanları yapmaların hizmetlerini halkla ortaklaştırarak yapmalarını gelirinden giderinden şeffaf olmalarını dürüstlüğün esas alınmasını bekliyoruz. Kendilerine başarılar diliyorum dedi

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 23:45

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER