banner113

Bakan Ramazanoğlu, Mardin’i Ziyaret Etti

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin’e gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, ilk olarak Mardin Valiliği’ni ziyaret etti.

Bakan Ramazanoğlu, Mardin’i Ziyaret Etti

Valilikte gazetecilere açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Bakanlık olarak sıkıntıda olan bölgedeki ailelerin tüm maddi imkânlarını devletin imkânları olarak üzerlerine aldıklarını söyledi. Diyarbakır’da çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden ailelerle bir araya geldiklerini belirten Bakan Ramazanoğlu, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak sıkıntıda olan bölgedeki ailelerin tüm maddi imkânlarını devlet olarak üzerlerine aldık. Vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları valilerimiz ve kaymakamlarımız tarafından bize iletiliyor. Biz de kendilerine bu yardımları nakdi olarak gönderiyoruz. Gıda ve yiyecek, barınma ısınma konusunda yardım gönderdik.” dedi.

Valilik Dara Toplantı Salonunda, Mardin Valiliği’nin hazırladığı ve yürütmeye başladığı “Sosyal Dışlanmayı Engelleme Programı” kapsamında kentteki ailelerin eğitim, sosyal, medeni ve maddi durumuyla ilgili Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz sunum yaptı. Sunumun izlenmesinin ardından Artuklu Polis Merkezi Amirliği ziyaret edildi. Polis merkezi önünde Mardin İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve polis memurları tarafından karşılanan Bakan Ramazanoğlu, Vali Ömer Faruk Koçak, Ak Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile birlikte polis merkezinin içini gezdi. Burada polis memurlarıyla bir süre sohbet eden Bakan Ramazanoğlu, polis merkezinde yapılan işlemler hakkında bilgiler aldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, polis merkezine yaptığı ziyaretin ardından özel bir otelde sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

Kadın ve çocuk alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile öğle yemeği yiyen Bakan Ramazanoğlu yaptığı konuşmada, aklın, bilimin, kültürün ve inancın olduğu topraklarda ayrılığın olmadığını, ortak değerlerin birlikteliği pekiştirildiğini söyledi. Sivil toplum örgütlerinin, toplumsal sorunların çözümünde etkin rol üstelenen, demokratik hayata katkı sunan önemli kuruluşlar olduğunu belirten Bakan Ramazanoğlu, "Devletin yaptığı işler tanımlanmıştır. O çerçevede işlerini yürütür. Sivil toplum örgütleri ise devletin tanımlanmış işleri dışında kalan alanları dolduran, yüreklere dokunan ve kamuoyunun sesi olan çalışma alanlarıdır" diye konuştu. Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı’nın da katıldığı toplantıda Bakan Ramazanoğlu’nun konuşması canlı yayınla verildi.

Daha sonra Musa Cihaner Sevgi Evleri Sitesi Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi ziyaretlerinin ardından Mardin Valiliği’nce bir eve yerleştirilen ve desteğe ihtiyacı olan bir aile ziyaret edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü’nün ilgili birim

müdürleri ile toplantı yapan Bakan Ramazanoğlu bilgiler alarak, fikir alışverişinde bulundu. Görüşmelerin ve bir dizi incelemelerin ardından ilimizden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 22:36

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER