Bakan Dönmez elektrik meselesi için Mardin’e geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bölgedeki elektrik meselesine kalıcı bir çözüm bulunması için Mardin’de bir toplantı yapacağını bildirdi.

Bakan Dönmez elektrik meselesi için Mardin’e geliyor
Dicle Elektrik Mardin İl Müdürlüğü, tarımsal sulama abonesinden bin 453’ünün elektriğini kesti. Kırsal mahallelerin elektrik fazlarını 3’ten bire indiren elektrik şirketi, kırsal mahallelerinin büyük bir bölümünü karanlıkta bıraktı. Tek faz elektrik verildiği için su pompaları da çalışmazken, uygulama sonrası binlerce insan susuz kaldı.

Günlerdir karanlıkta susuz bir şekilde hayatlarını idame ettirmeye çalışan köylüler, duruma tepkili.

AK Parti Mardin milletvekilleri Cengiz Demirkaya ile Şeyhmus Dinçel, yaşanan sorunlar üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüştü. Görüşmeden, bölgedeki elektrik meselesine kalıcı bir çözümün bulunması için Mardin’de bir toplantı yapılması kararı çıktı.

Milletvekilleri Demirkaya ve Dinçel, yaptıkları açıklamada, şu ifadeleri kullandılar:

“İlimizdeki Elektrik kesintileri, tarımsal sulama, içme suları ve yatırımlar ile ilgili sorunları iletmek için Mardin Milletvekilimiz Sayın Şeyhmuş Dinçel ‘le beraber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’i ziyaret ettik. Görüşmemiz neticesinde ilimizdeki Elektrik sorununa kalıcı çözüm için en kısa sürede Mardin’de toplantı yapılacağını ifade ettiler. Hassasiyetlerinden dolayı Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

İlke Haber Ajansı [İLKHA]

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2019, 22:39

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER