banner113

Ak Parti STK Temayül Sonuçları Açıklasın

Öter, Ak Parti Milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla başvurduğu STK temayül oylaması sonucunun açıklanmasını istedi.

Ak Parti STK Temayül Sonuçları Açıklasın

23 martta sosyal medyada açıklama yaptıklarını belirten Öter Ak parti Milletvekili adayları için STK temayül yoklaması yapılacağını ve demokratik ülkelerde olması gereken bu uygulamanın ülkede bir ilk olduğunu söyledi.

Tüm siyasi partilerimize eşit mesafede ve tarafsız olan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Ak Parti'yi bu uygulamasından dolayı tebrik ettiklerini ifade eden Öter şöyle dedi:

“ Temayül için öncelikle tüm adaylara başarılar diledik. Adayların biyolojik, akraba yakınlığına STK olarak bakmadık nitelik, donanım, meziyet, geçmişi temiz, dürüst, karakterli, halkın sorunlarını yüreğinde taşıyan vicdanlı, hesap verecek ve ulaşılabilecek özelliklere sahip adayları tercih etmeye çalıştık. Bu konuda halkın vebalı üzerimizde olduğunu unutmadık.” Dedi.

Tüm ülkede olduğu gibi Mardin ilimizde bulunan dernek, vakıf, sendika ve meslek odaların yönetimleri demokratik temayülde aday adayları için oy kullandıklarını kaydeden Öter 52 STK Bileşeni olan Mardin Toplumsal Dayanışma federasyonu olarak 400 e yakın yönetim kurulu üyelerimizle sorumluluk bilinciyle temayül oylamasına katılıp, demokratik görevlerini yerine getirdiklerini belirtti.

Ak Partinin adaylarını belirleyip açıkladığını aktaran Öter, bu temayül yoklaması sonucunun kamu oyuna açıklaması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“ STK’ların temayül oylamasının aday belirlemede ne kadar etkili olduğu bilemeyiz, bunu sorgulamak Bağımsız ve temel ilkesi tüm siyasi partilere karşı eşit mesafede ve tarafsız olan Mardin Toplumsal dayanışma Federasyonu olarak bize düşmez. Fakat Ak Parti merkezinden oylama sonucunu kamuoyuna açıklanmasını beklemek STK’lara verilen Önem ve bir hak olarak görüyoruz.”

Konuyla ilgili Ak Parti genel merkezine yazılı olarak oylama sonucunun kamuoyuna açıklanmasını talep edeceklerini ifade eden Öter,7 Haziran milletvekili Seçimine katılacak tüm siyasi Partilerimize başarılar dileyerek ülkenin barışı, kardeşliği ve geleceği için hayırlı olanı yüce Allah’tan dilediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2015, 15:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER