Kızıltepe'de "Kodla Kızıltepe "Projesiyle Bilim Şenliği düzenlendi

Kızıltepe Kaymakamlığı'nın desteği Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen şenlikte, 60 proje sergilendi.

Kızıltepe'de "Kodla Kızıltepe "Projesiyle Bilim Şenliği düzenlendi

Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde, robotik kodlama eğitimi gençler arasında büyük ilgi görüyor. Özellikle ilkokul ve ortaokul düzeyinde verilen bu eğitimler, öğrencilerin analitik düşünme ve problem çözme yeteneklerini geliştiriyor. Eğitim uzmanları, robotik kodlama ile tanışan çocukların, geleceğin dijital dünyasında daha etkin rol alabileceklerini belirtiyor.

 Bu kapsamda, Kızıltepe Kaymakanlığının desteğiyle Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı Kodla Kızıltepe Projesiyle, robotik kodlama ile ilgili 60 projenin sergilendiği ve yarıştığı İlçemizdeki farklı okulların atölye kurduğu Bilim Şenliği düzenlendi. Bu atölyeler sayesinde öğrenciler, hem eğlenerek öğreniyor hem de teknolojiye olan ilgilerini pekiştiriyor.İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Abdülkadir GÜMÜŞ’ün ev sahibi olduğu Kodla Kızıltepe Bilim Şenliğine Kızıltepe Kaymakamı Sayın Abdullah ŞAHİN ve Eşi Emine ŞAHİN Hanım efendi de katılarak ortaya konan projelerle ilgili bilgi aldılar.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER