Yazar Gani Türk’ Ün Yeni Romanı, “Hazan Kıyısında Aşk” Çıktı.

“Hazan Kıyısında Aşk” romanında farklı bir kurguyla yazılmış hikâyelerini pürüzsüz bir şekilde bir hikâye içinde yoğuruyor. İstanbul’u, Mardin’i dilim dilim dolaşıp bize gördüklerini güçlü betimsel anlatımlarıyla sunuyor.

Yazar Gani Türk’ Ün Yeni Romanı, “Hazan Kıyısında Aşk” Çıktı.

Gözünü köylülerinin toprağına dikmiş olan köy ağasının zulmüne başkaldıran, gençlerin başını çeken Berfin’în çocukluk aşkı olan Miran; ağanın zulmünden payını alıp aşkına veda etmek zorunda kalıyor. Büyük kavganın daha başındayken köyünü terk edip İstanbul’a yerleşerek, çevresinin desteğiyle kısa bir sürede zengin bir iş adamına dönüşen Rüstem; evi, köyün ağası tarafından başlarına yıkılan ve sadece kendisi sağ kurtulan kapı komşusu Berfin’e âşıktır, fakat Berfin Rüstem’e, annesi Şükriye Teyze tarafından Rüstem’e emanet edilen körpecik bir kızdır. Berfin, mevsimlik işçilikte çavuşu ve işvereni tarafından tecavüze uğrayıp, her iki tecavüzcüsünü öldürmüş güzeller güzeli bir kızdır. Bir kitap okuma gurubuna üye olup gurubun bütün masraflarını karşılayacak kadar kitapsever olan Rüstem;annesinin, köyünün hikâyesini bir yazara yazdırmaya karar verir. Yazar, okuma gurubunun eğitmeni ve organizatörüdür. Rüstem de Yazar da Berfin’e âşıktır, Berfin ise kayıplara karışmış olan Miran’a…

 

Yazar Gani Türk, romanında okuru sonuna kadar hikâyesinin peşinden sürüklüyor; ser verip sır vermiyor. Yerel hikâye ve karakterlerin evrensel bir dünyanın kapılarından pasaport kullanmadan nasıl rahatça geçebileceğinin şifrelerini bize fısıldamış... Yazar Gani TÜRK’ ü okurken kendinizi güçlü toplumsal bir damar ve fantastik veya polisiye bir durakta buluyorsunuz. Bu yönüyle Gani TÜRK, roman edebiyatının yorulmak bilmeyen bir işçisidir. Yanlışın, haksızlığın, zulmün, her türlü statükonun ve statükocuların en güçlü karşıtlarındandır Yazar Gani TÜRK, bu tavrını sözcüklerle dans ederek okurun önüne serip, oradan okurun beynine ulaşmak için büyük çaba sarf ediyor. Tadına doyulmayan betim, tasvir ve metaforlarıyla okura soluk aldırmıyor.

 

GANİ TÜRK KİMDİR?

Nusaybin Lisesi’ni bitirdi. Çukurova Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Halen hekimlik görevini sürdürüyor.  2001 yılında yayınlanan  ‘Ütopya Kültür-Sanat ve Edebiyat Dergisi’nin kurucusudur. Söylem, Damar, Ütopya, Roman Kahramanları gibi edebiyat dergilerinde şiir, deneme ve yazıları yayınlandı. Tigris Haber Gazetesi’nde deneme yazıları yazan Yazar Gani TÜRK, www.zamansızdergi.com  edebiyat ve sanat sitesinin kurucu editörüdür. Gani TÜRK’ün yayınlanmış “Cennetin Havarileri ve “Zamansız” isimli iki romanı mevcut. Yazarın bu son romanı, “Hazan Kıyısında Aşk”, Zamansız Kitap Yayınevi tarafından, 2020 Mayıs ayında çıktı.

 

Yazar Gani TÜRK’ün yeni kitabına ulaşmak için: https://zamansizkitap.com/hazan-kiyisinda-ask-gani-turk.html

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2020, 10:48

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER